Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Klimaatgroep°Stars in eigen huis onderuit tegen Scylla

Afgelopen zaterdag stond de voorlaatste wedstrijd tussen Klimaatgroep°Stars en Scylla op het programma. Op voorhand was een zeer aantrekkelijk duel voorspeld, een echte clash tussen twee clubs die allebei degradatie proberen te ontlopen. Scylla kwam in de sterkste opstelling naar Middelstum. Het team bestond uit kopman Gerard Bakker, Thijs Langeveld en Martijn van Rijn. Voor Klimaatgroep°Stars betraden zoals altijd Jan Tammenga, Stellan Smid en Colin Rengers de tafeltennisring in Middelstum.

Klimaatgroep°Stars begon sterk en de eerste verassing van de middag was meteen een feit. Jan Tammenga won voor het eerst in zijn leven van kopman Gerard Bakker. Een prestatie van formaat gezien Bakker daarvoor in de hele competitie nog maar één partij verloren had. Helaas kon Stellan niet aanhaken en verloor de tweede partij van de avond in drie games van Langeveld. Hierna volgde een spannende partij tussen Colin Rengers en Martijn van Rijn. In 5 sets was van Rijn net te sterk en hiermee kwam de tussenstand op 1-2 in het voordeel van de gasten uit Leiden. Maar dit had net zo goed omgekeerd kunnen zijn.

In het dubbelspel sloeg het noodlot helaas toe voor het team van Klimaatgroep°Stars: in de 3de game van het dubbel liep Jan Tammenga een spierscheuring of zweepslag op, en was hierdoor genoodzaakt de partij onmiddellijk te staken. Het dubbel ging als gevolg verloren, net als de overige wedstrijden die Tammenga nog moest spelen. Dit was een behoorlijk domper.
Stellan en Colin konden zich niet meer over deze tegenslag heen zetten en alle overige wedstrijden gingen helaas dan ook verloren. Met een 9-1 nederlaag is de degradatie naar de 2de divisie voor Klimaatgroep°Stars een feit. Een zure afloop van een competitie waarbij Jan, Stellan en Colin gevochten hebben voor elk punt, maar waar het achteraf, alle publieke support ten spijt, toch net de verkeerde kant uit viel.

Volgende week zaterdag rest de laatste wedstrijd tegen mede-degradatie kandidaat Pecos en natuurlijk volgt nog onze knap behaalde 2de ronde in de Europese intercup, waar we een uitwedstrijd spelen tegen Leutzscher Füchse uit Leipzig. Het wordt nog spannend of kopman Jan Tammenga voor deze wedstrijd op tijd hersteld is.

Het team van Klimaatgroep°Stars wil iedereen die het team gesteund heeft gedurende deze competitie van harte bedanken. Volgend jaar zullen Jan, Stellan en Colin er alles aan doen om zo snel mogelijk weer terug te keren in de landelijke 1ste divisie. Hopelijk kan het team ook dan weer op uw support rekenen.

Tussenstand 1ste divisie per 17-11-2013
JCV 1 9 – 57
Tempo-Team 1 9 – 53
TTCV Van Herwaarden 1 9 – 48
Scylla 2 9 – 48
Klimaatgroep Stars 1 9 – 35
Pecos 2 9 - 29

Bron: TTV Midstars (18 november 2013) foto's: Jannes Klaassen