Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Klimaatgroep°Stars komt net te kort

in slijtageslag tegen Tempo Team

Toen maar liefst na zes uur tafeltennis de rook was opgetrokken in de tafeltennisarena van TTV Midstars in Middelstum keek Klimaatgroep°Stars aan tegen een 4-6 eindstand. In de laatste partij van de avond kon kopman Jan Tammenga het net niet bolwerken tegen de Engelsman Marc Smith. Na een 2-2 tussenstand in games trok de Engelsman in de beslissende 5e game op een 9-9 tussenstand op eigen service de partij naar zich toe. Deze laatste partij was tekenend voor de hele wedstrijd.


Het zitvlees van de toeschouwers werd goed getest afgelopen zaterdag in Middelstum. Het duel tussen Klimaatgroep°Stars en Tempo Team Amsterdam begon vanaf de eerste partij al op het scherps van de snede. De spelers van het eerste team Jan Tammenga, Stellan Smid en Colin Rengers wilde graag hun visitekaartje afgeven in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen aan het publiek in Middelstum dat onder leiding stond van het uitstekende arbitrale trio Arnold Delhaas, hoofdscheidsrechter, en zijn adjudanten Piet Bergsma en Frans de Vries.

Kopman Tammenga nam het in de eerste partij op tegen Faraj en moest gelijk al diepgaan om de partij in de beslissende 5e game naar zijn hand te zetten (11-7). Stellan Smid die in de tweede partij van de wedstrijd aantrad tegen de Engelsman Marc Smith wist met uitstekend spel een 2-0 voorspong in games op te bouwen. Routinee Smith richtte zich op en dwong het jeugdige talent van Klimaatgroep°Stars, Smid met 14 jaar de jongste speler in de 1e divisie, tot het spelen van een vijfde game. De verlenging bracht hier de beslissing na een hevig gevecht met prachtige rally’s op tempo met 15-13 in het voordeel van de Engelsman. Met het aantrekken van Smith heeft Tempo Team zich behoorlijk versterkt in tegenstelling tot vorig seizoen. Wat pleit voor de spelers van Klimaatgroep°Stars is dat ze de Engelsman in iedere partij dwongen tot het spelen van een beslissende vijfde game. Dit indiceert dat de spelers van coach Gert Stulp in staat zijn om op hoog niveau in de 1e divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie mee te spelen. Stellan Smid bewees dat door in zijn tweede partij van de avond Ilias Faraj makkelijk met 3-0 opzij te zetten en ook in de derde partij van Smid kwam tegenstander John Scott, een speler van eredivisie ervaring, niet in het spel voor (3-1). Stellan Smid gaf zo duidelijk zijn visitekaartje in Middelstum af en bewees daarmee dat zijn talent zich goed ontwikkeld.

Colin Rengers het 16 jarige talent van Klimaatgroep°Stars had het moeilijker, kon goed mee in zijn partijen tegen Faraj en Smith maar kwam in de beslissende vijfde game te kort. Jan Tammenga gaf glans aan zijn rol als kopman van het team. Won zijn wedstrijden tegen Faraj en Scott en speelde goed in het dubbelspel aan de zijnde van Stellen Smid. Een 4-8 achterstand in de vierde game wist men knap om te buigen in game winst (11-9). Het publiek ging er in de vijfde game goed voor zitten helaas voor Klimaatgroep°Stars trokken de Amsterdammers hier aan het langste eind. In de laatste partij van de wedstrijd mochten de beide kopmannen Jan Tammenga en Marc Smith in hun onderlinge duel uitmaken wie met een 100% score de tafeltennisarena in Middelstum zou verlaten. Het werd Smith. Na een prachtig gevecht met goed tactisch spel en kwalitatief hoogwaardige slagenwisselingen moest Tammenga zich in de vijfde game na een 9-9 tussenstand gewonnen geven.
 

Volgende thuiswedstrijd zaterdag 28 september 2013 Klimaatgroep°Stars 1 – TTCV Van Herwaarden 1 aanvang 15.00 uur

Van deze wedstrijd zijn video-opnames gemaakt door Middelstum TV. De kwaliteit is niet datgene wat u van ons gewend bent. Door technische problemen zijn de beelden van beduidend minder kwaliteit dan normaal, excuses hiervoor.

Bron: TTV Midstars (16 september 2013) foto 's : Jannes Klaassen