Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Droomstart Klimaatgroep°Stars tegen Disnierats in Hoorn (2-8)

Noord-Groningers geven visitekaartje af in Hoorn.

Hoe gaat het vlaggenschip van Klimaatgroep°Stars (ttv Midstars) dit seizoen presteren in de 1e divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie is de vraag die de technische staf zich afgelopen zaterdag stelde voor de uitwedstrijd tegen Disnierats uit Hoorn. Klimaatgroep°Stars vorig seizoen met overmacht kampioen in de 2e divisie, de 1e divisie is van een andere orde. Het antwoordt kwam afgelopen zaterdag uit Hoorn.

Disnierats is een stabiele 1e divisionist met een uitstekende Mark Bek in de gelederen die vorig seizoen 75% van zijn partijen in de 1e divisie in winst wist om te zetten. Bek bleef afgelopen zaterdag met lege handen staan! Colin Rengers, het grote 17 jarige talent van Klimaatgroep°Stars, wist nota bene in de 8e partij van de avond een 6-2 achterstand in de vijfde game om te buigen naar een 12-10 overwinning. Tegen Sjoerd Bek en Marco Gerritsen kwam de youngster van Klimaatgroep°Stars geen moment in de problemen en was een zuivere hattrick een feit! Henk Jan Wils moest een punt laten liggen tegen Sjoerd Bek en baalde daar ongelooflijke van. Tekenend voor de spirit van de ploeg van coach Gert Stulp en trainer Anne Vlieg, ieder punt is belangrijk en we willen niets laten liggen. Doordat het dubbel Wils Tammenga te kort kwam in de vijfde game tegen Gerritsen en Mark Bek wist Disnierats nog twee punten over te houden aan het thuisduel tegen Klimaatgroep°Stars. Met acht punten in de spreekwoordelijke tas werd de terugreis naar Middelstum aanvaard en heeft Klimaatgroep°Stars de start waar men alleen van durfde dromen gerealiseerd en dat smaakt naar meer!

Eerstvolgende thuiswedstrijd: Klimaatgroep°Stars - Tafeltennis Zwolle zaterdag 20 september 2014 in Middelstum aanvang 18.00 uur.

Klimaatgroep°Stars 2 pakt de winst in Heerhugowaard (3-7)

In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen speelde het tweede team van Klimaatgroep°Stars in Heerhugowaard uit tegen DOV. Van de eerste drie enkelpartijen werd alleen die van kopman Jan Thews in winst omgezet. Thomas had wel kansen maar kon in de vijfde game zijn niveau niet lang genoeg volhouden.

Het dubbel werd na 3 gelijkopgaande games overtuigend binnengehaald door Jan en Thomas. In zijn tweede enkelpartij wist de nieuwe aanwinst Bahram Gerami tegen hun kopman Jelle Rhee nog niet te overtuigen. Hierdoor stond er halverwege een 3-2 achterstand op het bord. De laatste twee enkelpartijen van Jan en Thomas werden allemaal met relatief gemak met 3-0 winst afgesloten en ook Bahram kon zijn eerste winstpartij voor Klimaatgroep°Stars binnenhalen. Zo werd er uiteindelijk met 7-3 gewonnen, een prima start van deze competitie.

Eerstvolgende thuiswedstrijd: Klimaatgroep°Stars 2 - Tempo Team 2 (Amsterdam) zaterdag 20 september 2014 in Middelstum aanvang 18.00 uur.

Dames Klimaatgroep°Stars fors onderuit in Groesbeek (8-2)

Op zaterdag 13 september vertrokken Yvette Gombert, Saskia de Jong en Eline Gras naar het verre Groesbeek voor hun eerste wedstrijd van het seizoen en de 2e divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie. In de zeer warme zaal vielen de games helaas steeds de verkeerde kant op.

Na 4 uur spelen was de uitslag dan ook 8-2 in het voordeel van de Groesbeekse dames. Alleen Eline (3-0) en Yvette (3-2) wisten een puntje mee te nemen naar huis. Na afloop werd de wedstrijd afgesloten met de beroemde Groesbeekse dropshot.

Eerstvolgende thuiswedstrijd: Klimaatgroep°Stars - Hilversum 2 zaterdag 20 september 2014 in Middelstum aanvang 18.00 uur.

Bron: TTV Midstars (14 september 2014) Foto's: Archief