Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Klimaatgroep°Stars in eigen huis onderuit tegen Pecos

Ook afgelopen zaterdag (13 oktober red) was het Klimaatgroep°Stars niet gegeven de eerste thuisoverwinning in de 1e divisie in de boeken bij te schrijven. Tegen opponent Pecos werd een 3-7 nederlaag geleden. De gasten uit Oegstgeest kwamen in Middelstum uitstekend uit de startblokken en namen brutaal een 3-0 voorsprong. Colin Rengers liet bij tijden weergaloos goed tafeltennis zien maar het was niet genoeg om het tij te doen keren.

Naast de talenten Smid en Rengers van Klimaatgroep°Stars heeft Pecos ook een groeibriljant in zijn gelederen. De pas 17 jarige Job van der Wiel bewees dat direct in zijn eerste partij tegen Klimaatgroep°Stars nestor Jan Tammenga al had Van der Wiel daar wel een beslissende vijfde game voor nodig (2-3). Van der Wiel liet in Middelstum zien dat hij tot grote dingen in staat is. Stellan Smid werd aan de zegekar gebonden (0-3) en ook Colin Rengers kon het verschil niet maken (1-3). Zo verliet Van der Wiel de arena in Middelstum met een puntgave hattrick. Was het dan allemaal kommer en kwel in MIddelstum? Nee, alles behalve! Het in groten getale opgekomen publiek, de hal zat tussen 17-18 uur lekker vol, werd getrakteerd op prachtig tafeltennis. Colin Rengers die een moeilijke start kent in deze competitie liet afgelopen zaterdag zien waartoe hij werkelijk in staat is. In zijn partij tegen Paul Kruijt was Rengers in de tweede game helemaal los. Weergaloze rally’s spin over spin werden in het voordeel van Rengers omgezet (11-6) en het publiek stond op de spreekwoordelijke banken. Het was helaas net niet genoeg om de partij winnende af te sluiten (2-3).

Het tweede lichtpuntje van de dag was het dubbelspel. Tot nu toe was Klimaatgroep°Stars zoekende om de juiste dubbelcombinatie te vinden. Na wat wisselingen besloot coach Stulp in de wedstrijd tegen Pecos de combinatie Tammenga Smid op te stellen en dat had succes. Als moesten de mannen van Klimaatgroep°Stars diep gaan om de eerste dubbel zege van dit seizoen te kunnen boeken. Een verlenging in de vijfde game waar daarvoor nodig (14-12). Jan Tammenga mocht het bal in de tiende partij van de dag sluiten en deed dat zeer degelijk door met 3-0 van Paul Kruijt te winnen. Laat dit een opmaat zijn voor de eerstvolgende thuiswedstrijd in de 1e divisie op zaterdag 02 november tegen JCV uit Vught.

Het trouwe publiek in Middelstum hoeft niet zolang te wachten want Klimaatgroep°Stars gaat Europees! Eerstvolgende thuiswedstrijd zondag 20 oktober 2013 in de 1e ronde van de Inter Cup, open Europees kampioenschap, thuis om 17.00 uur tegen Castellinoise uit België (dit spektakel wil je niet missen!)

Uitslag Klimaatgroep°Stars – Pecos 3-7
Jan Tammenga – Job van der Wiel 2-3
Stellan Smid – Paul Kruijt 1-3
Collin Rengers – Maroun Nader 2-3
Jan Tammenga/Stellan Smid – Job van der Wiel/Paul Kruijt 3-2
Stellan Smid – Job van der Wiel 0-3
Jan Tammenga – Maroun Nader 3-0
Colin Rengers – Paul Kruijt 2-3
Stellan Smid – Maroun Nader 0-3
Colin Rengers – Job van der Wiel 1-3
Jan Tammenga – Paul Kruijt 3-0

Bron: TTV Midstars (14 oktober 2013) Foto 1: © Ivo Lint / TTV Midstars Overige foto's Jannes Klaassen