Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Successen voor MGV tijdens voorrondes

Zaterdag 16 maart waren de voorrondes voor de meeste meiden van MGV. In deze voorronde vallen medailles en finale plaatsen te behalen. Hier heeft MGV veel successen geboekt!

In de eerste ronde waren Sascha Zijlstra, Sanne Marijn Meerveld, Jelien Piepers en Anna Sophie Lochtenberg aan de beurt in niveau 8 en 9. Zij hebben keurig geturnd wat voor alle 4 een finale plaats betekende! Sascha Zijlstra had een super brug oefening wat haar een 3e plaats daar opleverde en een uitstekende 5e plek in het klassement. Sanne Marijn had een keurige balk oefening, maar over het geheel wat kleine foutjes. Zij werd vooralsnog 11e.

Voor Jelien was het alsof er geen concurrentie was. Ze had een 2e plaats op brug en een 1e plaats op balk. Jelien is uiteindelijk zelfs tweede geworden!

Voor Anna Sophie was het de eerste bondswedstrijd, extra spannend dus. Maar al bij de warming up kwam ze er achter dat ‘lang niet iedereen super goed was’. Ze heeft zich prima bewezen in dit niveau en voor haar dus een finale plaats.
In de tweede ronde was voor MGV Matsen Piepers aan de beurt. Wegens omstandigheden heeft ze iets minder kunnen trainen. Dat was helaas ook te zien op de wedstrijd. Toch heeft ze zich netjes gehouden, ze is eerste reserve voor de finale.

De laatste ronde was voor Erieka Moeken in senior niveau 8. Erieka heeft gepresteerd naar verwachting, sprong en brug iets minder maar balk en vloer gaan gewoon goed. Ze heeft een eerste plaats op balk en vloer in de wacht gesleept. Uiteindelijk mocht zij een bronzen medaille in ontvangst nemen!

Aletta Bijsterveld en Rieke Piepers hebben zich helaas moeten afmelden.

De meiden met de finale plaatsen zullen zich nogmaals laten zien op 1 juni in Stadskanaal tijdens de finale!

Bron & foto: Iris Wierenga MGV (21 maart 2013)