Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Sterk deelnemersveld bij NK Standaardbats

Het wordt op 26 mei een titanengevecht om de punten. De nummers twee, drie en vier van de Wutto wereldranglijst gaan dan in Middelstum strijden voor de titel. Jaarlijks worden er op verschillende plaatsen in het land ongeveer 6 van dit soort toernooien gehouden waar punten zijn te verdienen voor deze wereldranglijst.

Op deze toernooien wordt door iedereen met hetzelfde batje gespeeld. Dus gelijke kansen voor iedereen. Door dit standaardplankje wordt het spel ook wat langzamer, waardoor de slagenwisselingen langer en spectaculairder worden en ook nog eens beter te volgen zijn. Bovendien wordt het steeds populairder. Tijdens dit Noordelijke Kampioenschap Standaardbats zullen de toppers Harry Kruizenga (2), Lars Adema (3) en Arnoud Meijer (4) aan de start verschijnen. Maar ook de nummers 10 en 11 van de ranglijst, Michel van der Kamp en LuciŽn Halsema, zullen zich niet zomaar aan de kant willen laten zetten. Er staat daarmee een ijzersterk deelnemersveld achter de tafels van de organiserende vereniging Midstars.

Voor de winnaar staat de enorme wisselbeker klaar, vorig jaar gewonnen door Lars Adema. Ook mag hij (of zij?) zoals de traditie voorschrijft, de beroemde Wutto cap opzetten. Maar minstens zo belangrijk zijn de 250 punten die in de zak van de overwinnaar zullen verdwijnen. Een directe bedreiging voor lijstaanvoeder Martin Groenwold is dit niet, maar met de extra te verdienen punten komen de drie achtervolgers wel gevaarlijk dicht bij hem in de buurt.


Stand op dit moment:
1 Martin GROENEWOLD 2350
2 Harry KRUIZENGA 1825
3 Lars ADEMA 1700
4 Arnoud MEIJER 1475

Maar ook voor spelers op een lager niveau is er ruimte om te spelen. Er zijn drie andere klassen, de A-, B- en C-klasse, zodat iedereen tegen tegenstanders kan spelen van gelijke sterkte. In totaal hebben zich al 54 spelers opgegeven voor het toernooi.
Plaats van handeling: De speelzaal van de TTV Midstars aan de Coendersweg 15a in Middelstum.

Voor de liefhebber: De verwachting is dat de finales om ongeveer 19.00 uur ís avonds gaan beginnen. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. Bovendien is het goed toeven bij de organiserende vereniging TTV Midstars, die garant staat voor een ruime mate van gezelligheid en waar ook de inwendige mens goed verzorgd wordt door de uitstekende barmensen van de club.

Bron: TTV Midstars (12 mei 2012) Foto: Archief