Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Samen Vissen in Onderdendam

Er schijnt een heerlijk najaarszonnetje aan een strakke blauwe lucht met hier en daar een prachtige wolk. De ideale ingrediënten voor een viswedstrijd. Maar liefst 29 leden (20 kinderen en 9 volwassenen) van visclub “de witte dobber” zijn neergestreken in Onderdendam. Hier wordt een zogenaamde “Koppel viswedstrijd” georganiseerd.

Elk kind wordt na een geheime loting gekoppeld aan een volwassenen. De vissen die ze samen vangen worden dan gewogen en bij elkaar opgeteld. Organisator Jur Hazekamp van “de Witte Dobber”heeft het er maar druk mee. Terwijl hij strak naar zijn dobber blijft kijken vertelt hij ons ook meer over deze viswedstrijd. “ ’s zomers vissen we met de jeugd op de donderdagavond, nu wordt deze zomercompetitie afgesloten, met een Koppel wedstrijd. Straks gaan we naar Vita Nova voor de prijsuitreiking. En reken maar dat er mooie prijzen zijn” vertelt hij trots. “de hele handelsvereniging kent mij en heeft meegedaan”

Als we een wandeling maken langs de vele vissers valt het op dat niemand echt tevreden is met zijn vangst. Je ziet veel strakke gezichten turend naar een dobber. Martin Bulthuis vertelt ons dat hij nu alweer uitkijkt naar de wedstrijd van morgen. “dit is eigenlijk te kort, als je na een half uur alles klaar hebt liggen, moet je eigenlijk ook alweer opruimen.” Samen met zijn zoon heeft hij, als we goed geteld hebben 5 visjes in zijn leefnet zitten. Maar zegt hij: “ik geniet er zo van, het is zo heerlijk rustig na een week hard werken”Ook Rudolf Bleuming bakt er niet veel van: Hij vertelt dan wel dat hij er 95 gevangen heeft, maar in werkelijkheid zijn het er nog geen 6, visserslatijn heet zo iets toch?

Jur Hazekamp vertelt ons nog dat dit belangrijke wedstrijden voor de kinderen zijn: “zo leren ze vissen, en wij kunnen ze ook nog wat in de gaten houden. Je ziet de jeugd ook genieten, ze zitten allemaal herlijk op hun plekje te genieten van de zon. En van de spanning. Om tien voor vier is het echt over. De hengels moeten uit het water en de vissen worden geteld en gewogen. Daarna op naar VIta Nova: Daar is voor iedereen patat en wat te drinken: en het belangrijkste: De prijsuitreiking.

Klik hier voor de uitslagen.

Voor een fotoverslag KLIK HIER

Bron: Sportredactie Middelstum-info (24 september 2012) Foto's: Jannes Klaassen