Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Regen maakt plaats voor Hippolytusrun

De voorbereidingen voor de Hippolytusrun te Middelstum vonden in de regen plaats. Ook tijdens de inschrijving in het clubgebouw van de ijsvereniging ijsbaan Middelstum was dat niet anders. Kort voor de start verbeterden de weersomstandigheden en vond de loop voor de deelnemers onder uitstekende omstandigheden plaats. Merwin Dollison en Gonny Houtman, beiden uit Winsum, vertrokken na afloop met de hoofdprijzen naar huis.

De loop werd vooraf gegaan door een sponsorloop voor de leerlingen van de basisscholen in Middelstum. Ongeveer zestig jeugdige deelnemers probeerden voor hun school een zo groot mogelijk bedrag bijeen te lopen. Plaatselijk Rabobank-ambassadeur Haijo Bouman had de scholieren start geschoten. Daarna was het de beurt aan de senioren. Hier was het de bekende marathonschaatster Jolanda Langeland uit Bedum, in februari j.l. winnares van de Holland-Venetië tocht te Giethoorn, die het startpistool op de ijsbaan van Middelstum hanteerde. De wedstrijdlopers liepen het fraaie parcours door en rond Middelstum twee keer. De recreatieve lopers konden kiezen voor één of twee ronden van vijf kilometer.

Al na de eerste ronde was duidelijk dat Merwin Dollison ook in Middelstum de winst zou gaan grijpen. Albert van der Ziel, de voormalige tomatenkweker uit Zandeweer en tegenwoordig woonachtig in het Friese Berlikum, wist nog het dichtst in de buurt van de Winsumer te blijven. Van der Ziel werd dan ook winnaar in zijn klasse Heren 40+ met een achterstand van één minuut op de winnaar. Bij de dames was Gonny Houtman niet te kloppen. Twintig seconden bedroeg haar voorsprong op nummer twee Patries Zijlstra uit Eenum.

Bij de Heren dus een ongenaakbare Merwin Dollison. Bijna twee minuten bedroeg zijn voorsprong op de nummer twee Roy Vervoort (Groningen). Deze werd op zijn beurt gevolgd door Roy Hinrichs uit Delfzijl. Dichter bij elkaar lag het veld in de klasse Heren 40+. Veertig seconden bedroeg de voorsprong van Albert van der Ziel op Erik Grave uit Annen. De in de loopwereld bekende Assenaar Carel Opten tekende voor een derde plaats in Middelstum. Opnieuw was het Koos Stadlander uit Bad Nieuweschans die in de klasse Heren 50+ met de hoogste eer ging strijken. Chris Roodhuizen kwam een halve minuut later onder de finishboog door. Peter Slager (Stedum) werd prima derde.

De Dames-klasse kende in Patricia Zijlstra een goede winnares. Veertig seconden later voltooide Nienhuis (Winsum) de Hippolytusrun. Simone Binnema (Eenrum) deed ook nu weer van zich spreken met een prima derde stek. Gonny Houtman uit Winsum was dus de sterkste in de klasse Dames 45+ op ruim een halve minuut gevolgd door Hanneke van der Velden uit Groningen. Hilda Broekhuizen (Winsum) trok het brons naar zich toe.

Voor een fotoverslag van de Hippolytusrun 2012 klik HIER.

Van de Hippolytusrun zijn tevens video-opnames gemaakt:

Bron: Team Middelstum-info (7 juni 2012) Foto's: Jannes Klaassen en Janneke van der Laan