Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Argus 3 wint promotiewedstrijd in Middelstum

Afgelopen vrijdag 16 december speelden het tweede team van De Treffers uit Klazienaveen en het derde team van Argus uit Harkstede om een plaats in de landelijke 3e divisie. Beide teams waren kampioen geworden in hun poule van de Noordelijke 1e Divisie van de NTTB afdeling Noord. Omdat er maar één promotieplaats is, moest door beide teams een beslissingswedstrijd worden gespeeld. De strijd om dit ene ticket.vond plaats in de zaal van de TTV Midstars te Middelstum.

Midstars had alles uit de kast gehaald om de wedstrijd in een mooie ambiance te laten plaatsvinden met onder andere een prachtig centercourt en een spelerspresentatie door voorzitter Jan Boerma. Nadat ook de toeschouwers waren neergestreken, in totaal zo’n 50 stuks, ontstond er zo een mooi toneel voor een tafeltenniswedstrijd. Met natuurlijk als absolute hoofdrolspelers van deze avond de spelers van Argus en DTK. Voor Argus 3 verschenen achter de tafel: veteraan Ronnie Raang(winstpercentage competitie 67%) , kopvrouwe Tali Cohen (90%) en jongeling Thomas Kuijer (67%). Het team van DTK 2 bestond uit louter aanstormende talenten, te weten Paul Sterken (81%), Melvin van Kralingen (70%) en kopman Vincent de Vries (90%). Vooraf werd door de kenners al voorspeld dat het erom zou gaan spannen wie van beide teams aan het langste eind zou gaan trekken.

Dat werd meteen al bewaarheid in de eerste twee wedstrijden waarin Paul Sterken in 5 games won van Ronnie Raangs en Tali Cohen in vijven van Vincent de Vries (1-1). Ook na de volgende twee wedstrijden, waarin Melvin van Kralingen van Thomas Kuijer won en Argus het dubbel op haar naam schreef, was de wedstrijd nog volledig in evenwicht: 2-2 in punten en 9-9 in games. Het eerste tikje werd uitgedeeld door het team van Argus. In wedstrijd 6, nadat Tali Cohen Paul Sterken in 4 games aan de kant had gezet, verloor Melvin van Kralingen in 5 games van vechtjas Ronnie Raangs. Terwijl de DTK-speler nog met 2-1 had voorgestaan en de vierde game leidde met 4-0, nam Argus zo alsnog de leiding in de wedstrijd met 4 tegen 2. De druk op het jonge team van De Treffers nam toe. Kopman Vincent de Vries wist zijn team in wedstrijd zeven toch in de race te houden door in 4 games Thomas Kuijer te verslaan. Het werd 4-3 met een gamestand van 16-15 in het voordeel van de ploeg uit Harkstede.

De deze competitie ongenaakbare Tali Cohen deelde DTK het tweede tikje uit. Ze versloeg in drie games Melvin van Kralingen, waarbij de eerste twee games erg nipt met 13-11 en 14-12. De stand werd daardoor 5-3 voor Argus met ook plus 4 in games (19-15). Paul Sterken moest de volgende wedstrijd winnen. Het liefst zo dik mogelijk om DTK nog in de race te houden. Vooraf leek dit geen onmogelijke opdracht. Tegenstander Thomas Kuijer had nog geen wedstrijd gewonnen en was bovendien de meest onervaren speler van het hele stel. Na een 2-1 voorsprong in games, waarbij de derde game met een dikke 11-3, leek er voor Paul Sterken en de Klazienaveners geen vuiltje aan de lucht. Nog 1 game en dan zou kopman Vincent de Vries de klus kunnen afmaken tegen Tali Cohen. Vanaf dat moment liet Thomas Kuijer zien dat de jeugd onvoorspelbaar is. Met 11-6 won hij de vierde game overtuigend en zette daarmee Sterken onder druk. De laatste game werd beslist na een 9-9 stand. Na twee goede services en gedurfd spel sloeg de jonge Argus-speler de laatste winnende punten binnen en loodste zo zijn team de landelijke 3e divisie binnen. Eindstand: 6-3 in het voordeel van Argus.

Bron& Foto's TTV Midstars (21-12-2011)