Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Midstars dwingt promotie af naar landelijke 3e divisie

in the battle of Groningen

Midstars was afgelopen zaterdag 01 december jl. te sterk voor GTTC uit Groningen en wist in een rechtstreeks duel om promotie naar de landelijke 3e divisie van het tafeltennis op neutraal terrein in Klazienaveen de wedstrijd met een 6-2 overwinning naar zich toe te trekken. De equipe van topcoach Gert Stulp weet zich komend tafeltennisseizoen verzekert van een plaats in de 3e divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie. Zo heeft het bestuur van Midstars, dat naast de breedte sport een topsportprogramma heeft ontwikkeld in samenwerking met hoofdsponsor Klimaatgroep Holland, de eerste stap gezet op weg naar de eredivisie.

The battle
Het was een heet avondje afgelopen zaterdag 01 december in Klazinaveen. Tafeltennisvereniging DTK de treffers werd door de tafeltennisbond afdeling Groningen aangewezen als organisator van dit beladen duel. GTTC had zich moeiteloos gekwalificeerd voor deze ontmoeting door met overmacht de titel te grijpen in poule A van de noordelijke 1e divisie. Midstars moest in de laatste wedstrijd uit tegen Argus in Harkstede nog alle zeilen bijzetten om de 1e plaats in poule A van de noordelijke 1e divisie te grijpen. Youngster Reino Hut speelde in die wedstrijd een belangrijke rol door twee wedstrijdpunten voor het team uit Middestum uit het vuur te slepen.

1-0 voor
In Klazienaveen was het aan beide ploegen in een rechtstreeks duel om uit te maken wie zou promoveren naar de landelijke 3e divisie van het tafeltennis. Midstars pakte groot uit. Het bestuur had in allerijl een draaiboek in elkaar gedrukt en de club ging met een goed gevulde touringcar vol met supporters uitgedost in clubtenue met ratels, luchthoorns, vuvuzela’s (relikwieën van afgelopen voetbal WK in Afrika) op weg naar Klazienaveen. De achterban van GTTC pakte bescheidener uit. Toen de eerste supporters van Midstars tijdens de warming-up van de spelers de zaal betraden zei coach Gert Stulp tegen zijn spelers: ’Kijk, we staan al met 1-0 voor!’ Een waar woord. Hugo Beute van GTTC was in de eerste partij van de avond kansloos tegen Anne Vlieg (11-6, 11-9, 11-2). 1-0 voor Midstars.

Beslissing
De beslissing in de wedstrijd volgde in de vijfde partij van de avond. De beide kopmannen betraden het speelveld. Midstars had inmiddels een 3-1 voorsprong genomen in de wedstrijd en aangezien de promotie beslecht zou worden in het voordeel van het team dat als eerste 6 wedstrijdpunten binnensleepte was het een must voor kopman Jan de Haan van GTTC te winnen van Vlieg om nog iets van deze wedstrijd te maken. Een verlies partij en een voorsprong van 4-1 voor Midstars zou desastreus zijn voor GTTC. Jan de Haan begon goed voor de Groningers. Een ijzersterke service, het handelsmerk van de geboren Fries, was Vlieg in de eerste twee games te machtig.

De Haan pakte een verdiende 2-0 voorsprong. Hoofdsponsors van Midstars directeur/eigenaar van Klimaatgroep Holland Harry Vaatsra bezweek bijna van de zenuwen. Vlieg draaide de wedstrijd, schakelde een tandje bij kreeg meer vat op de service van zijn opponent en trok de stand in games gelijk (2-2). De Haan kon het in de beslissende 5e game conditioneel niet bolwerken tegen Vlieg en de routinier van Midstars schroefde het tempo op en sloopte zijn tegenstander. Na een zinderende rally in de vijfde game, nog wel in het voordeel van De Haan, kreeg Vlieg vleugels en besliste het duel in zijn voordeel (10-12, 8-11, 11-9, 11-3, 11-8). Deze 4-1 tussenstand in het voordeel van Midstars kwam GTTC niet meer te boven.

Coach Gert Stulp, Voorzitter Jan Boerma en hoofdsponsor van Midstars Harry Vaatstra

(directeur Klimaatgroep Holland) toosten op het zojuist behaalde kampioenschap.

Weliswaar verloor Reino Hut, de youngster van Midstars, van het talent van de Groningers Jeroen Hendriks. Frank Op den Kamp, de stylist van de Middelstumers, maakte in de achtste partij van de avond na een moeizaam begin gehakt van Jan de Haan (14-12, 11-4, 11-7). En zo haalde Op den Kamp het zo gewenste kampioenspunt binnen. De kurk kon van de champagne fles, de bloemen(mogelijk gemaakt door plusmarkt Tuitman) werden uitgereikt en Johan de Hek , voorzitter van de technische commissie van Midstars, liet een confetti bom tussen de Midstars supporters ontploffen en de promotie was een feit.

Middelstum-info.nl
Voor GTTC Groningen waren de druiven zeer zuur en de supporters van Midstars gingen uit hun dak. Middelstum-info was de hele avond aanwezig voor een wedstrijdverslag en een sfeerimpressie. Begin volgende week is dit spektakel te bewonderen op www.middelstum-info.nl en de supporters van Midstars zongen op de terugreis De Haan is dood (van enige subtiliteit in deze geen sprake). Harry Vaatstra inmiddels verlost van de zenuwen droomt al van het nieuwe tafeltennisseizoen! Uw verslaggevers ter plaats Johan de Hek en Jan Boerma (en het was nog lang onrustig in Middelstum). Voor meer foto's klik
HIER

Bron: TTV Midstars (2 december 2012) foto's: TTV Midstars & Jannes Klaassen