Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Pieltjekwakkers 1 gepromoveerd naar eredivisie

Zondag 13 mei werden wij verwacht bij FEO. Hier moesten wij onze divisie kampioenschap spelen. Rond half 1 waren wij hier aanwezig. Om 13.00 uur werden de teamcaptens bij de wedstrijd tafel geroepen voor de laatste instructies en wedstrijdbriefje. Wij moesten aantreden de de Tobbers uit Veendam.

In dit team zit een uitzonderlijk goede speler genaamd Richard Huizinga. PieterJan van der Laan moest het in de eerste wedstrijd tegen hem opnemen. Met een 15, 12 en 18 darter moest PieterJan het onderspit delven. Devan Bolhuis had een zware nacht gehad en was nog niet geheel wedstrijd fit. Toch mocht hij in de tweede wedstrijd aantreden. Helaas ging deze verloren met 3-1. Zo stonden we snel met 2-0 achter. Nadat Ron Slager de stand terug had gebracht naar 2-1 (hij won zijn single partij met 3-0), bracht Henk Eilander de stand weer in evenwicht. Henk won zijn partij met 3-1. PieterJan en Devan mochten namens de PK openen in de dubbels. Bij de Tobbers werd een wissel geplaatst die samen met Richard Huizinga aantrad in de eerste twee dubbels. De eerste ging voor de PK nipt verloren (3-2), maar Henk en Ron brachten een belangrijk punt binnen. Zij wonnen wel van Richard en zijn koppelmaat. Daarna kwamen de twee iets zwakkere koppels van de Tobbers aan het bord staan. PK gaf de overwinning niet meer uit handen. De laatste twee dubbels werden gewonnen en 5-3 eindstand stond op het scorebord. Promotie naar de eredivisie was hiermee een feit en stonden we in de finale van het divisie kampioenschap.


De zondag was nog niet afgelopen. In de halve finale moest DCM uit Meedhuizen tegen The Gladiators uit Roden. Deze werd gewonnen door DCM met 5-4. Wij moesten dus de finale spelen tegen DCM uit Meedhuizen. Het zou de vierde keer zijn dit seizoen dat wij tegen hun moeten spelen. De opstelling aan onze zijde was onveranderd. PieterJan mocht beginnen aan de singles en had geen kind aan zijn tegenstander en won makkelijk met 3-0. Devan had het wel iets moeilijker, maar ook zijn partij zette hij om in winst. Als derde speler was Ron aan de beurt. Dit werd een spannende partij die Ron net in zijn voordeel besliste. Ook Ron won, maar dan met 3-2. ook gooide hij nog een 180. Henk verloor zijn partij onnodig met 3-1. Zo stonden wij na alle single partijen voor met 3-1 en zaten wij in een luxe positie. Tjaart had nog steeds besloten om niet te gooien en gaf ons het vertrouwen om het kampioenschap binnen te halen. PieterJan en Devan deden dit dan ook met verve. Zij wonnen hun eerste dubbel partij ruim met 3-0. de tegenstander kwam er helemaal niet aan te pas. Daarna mochten Ron en Henk aan het bord staan. Zij wonnen met enig geluk met 3-2 en zo werd wederom het kampioenschap binnen gehaald. Dit hebben we gevierd door gezamenlijk te gaan eten in Vita Nova.

Maar het seizoen is voor ons nog niet afgelopen. Op zondag 24 juni mogen wij opnieuw naar Nijkerk toe (net als vorig jaar maar toen voor het kampioenschap in de tweede divisie) om daar te strijden om het Nederlands kampioenschap van eerste divisie teams. We hebben gelukkig nog even de tijd om daarvoor te trainen.


Wij willen onze supporter (Sanne, Tanja, Peter en zoon Thomas) bedanken voor de belangrijke support van deze middag.

Bron & Foto's: DV "De Pieltjekwakkers (15 mei 2012)