Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Pieltjekwakkers 1 draait goed seizoen

Nadat we vorig seizoen al vele hoogte punten hadden beleefd met het eerste team van de Pieltjekwakkers, werd er dit seizoen weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Vorig jaar zijn wij kampioen van onze 2e divisie geworden, divisie kampioen van Groningen en uiteindelijk nummer 5 van Nederland geworden van de 2e divisie. Deze prestatie was uitmuntend te noemen. Dit seizoen zijn wij begonnen in de eerste divisie. Ons doel was om mee te doen en zeker niet te degraderen.

Het team was onveranderd en bestond dus nog steeds uit Henk Eilander, Tjaart Huizinga, PieterJan van der Laan, Devan Bolhuis en Ron Slager. De eerste drie wedstrijden werden gewonnen en we vonden ons bovenaan terug op de ranglijst. Daarna volgende een pijnlijke nederlaag thuis tegen The Dart Boys (8-1) en stonden we weer met beide benen op de grond. De overige wedstrijden werden gewonnen tot aan de “winterstop”, op één na. Of dat nu aan de datum was of het aan ons lag is niet duidelijk, maar dit was op maandag 5 december. Dit cadeau werd door de tegenstander uitgepakt in elk geval. Wel vonden wij ons terug in de bovenste regionen van ons competitie. Dit was boven onze verwachting.


Ook het begin van 2012 was goed. North Stars (7-2), FBI Woltersum (7-2) en Wankers Fifty (6-3) werden aan de zegekar gebonden. Daarna moesten wij tegen medekoploper DCM uit Meedhuizen. De thuiswedstrijd en bekerwedstrijd hadden we van hun gewonnen. Beiden met 6-3. Nu gingen we het schip in met 7-2. Slot van de competitie was erg spannend, mede omdat wij de laatste speelronde van de competitie vrij waren en het dus niet helemaal in de hand hadden. Er weden nog wel wedstrijden gewonnen. Zo werd The Dart Boys (6-3), The Underdogs (6-3), Die Eisbären (7-2), North Stars (6-3) de Sluisjes (6-3) verslagen. Ook werd er een hele belangrijke zege geboekt op streekgenoot de Pielsmieters (Uithuizen) behaald. Zij werden met 9-0 naar huis gestuurd. Voor ons de laatste speeldag moesten wij uit naar FEO. Dit was onze naaste concurrent voor de tweede plaats. Helaas verloren wij die met 6-3. Hierdoor waren wij nog niet veilig. FEO moest de laatste wedstrijd winnen met 9-0 om ons nog voorbij te kunnen. Dit deden zij gelukkig niet en zo eindigden wij als tweede in de competitie met 108 punten, nummer 1 DCM’99 heeft 113 punten behaald.


Hierdoor hebben wij ons wederom geplaatst voor de divisie kampioenschap. Op zondag 13 mei mogen wij aantreden tegen de nummer 1 uit poule B van de eerste divisie. Dit houdt in dat wij ook nog kans maken op promotie naar de eredivisie. Dit zou natuurlijk een uitzonderlijke prestatie zijn. Na zondag weten wij meer.


Wij willen onze supporters (Randy Bolhuis, Marten Hovenga, Robin Stuitje en René Huitsing) bedanken voor hun steun. Hopelijk zijn zij er zondag ook weer bij. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur.

Bron: DV "De Pieltjekwakkers" (12 mei 2012) Foto: Archief