Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Omloop van Middelstum zondag 23 maart

Zondag 23 maart organiseert de wielervereniging Cycle Sport Groningen de Omloop van Middelstum. Evenals in voorgaande jaren is de wedstrijd ook dit jaar de openingskoers van de ICW zomercompetitie, een serie van laagdrempelige wedstrijden in Noord Nederland.

Vorig jaar bleken de weersomstandigheden te slecht en moest de wedstrijd helaas worden afgelast. Dit jaar verloopt de winter een stuk fietsvriendelijker en verwacht de organisatie een goede deelname. Met een datum eind maart zit de organisatie precies tussen de trainingswedstrijden en de amateurklassiekers in. Combineer dat met een mooi lang parcours van 6 kilometer en je krijgt de ideale voorbereiding voor de grotere koersen in april.

De start/finish is aan de Pompsterweg. De renners vertrekken in oostelijke richting en duiken rechtsaf de Boerdamsterweg op. Vervolgens rijden ze via de Halteweg, Keesriefweg en de Fraamweg terug naar de Pompsterweg. In loop van de dag worden er drie wedstrijden verreden. Allereerst is het om 12:00 uur de beurt aan de dames. Het dames peloton bestaat uit drie categorieŽn, namelijk Nieuweling-meisjes, Junior-vrouwen en Amateur-vrouwen. Zij rijden een wedstrijd over 7 ronden. Na de dames zullen om 13.30 uur de  Nieuwelingen en Sportklasse rijders van start gaan. Zij rijden een wedstrijd over 8 ronden. Als laatst is het de beurt aan de Junioren en Amateurs. Om 15.00 uur beginnen zij aan hun wedstrijd over 10 ronden en zullen tegen 16:30 uur finishen.

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op www.cyclesportgroningen.nl

Bron: Cyclesport Groningen (12 maart 2014) Foto: Archief