Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Oefenwinst voor v.v. Middelstum tegen De Fivel

Een week voor aanvang van de reguliere competitie na de winterstop heeft Middelstum in de oefenwedstrijd tegen De Fivel uit Zeerijp met 5-1 gewonnen. Hoeveel waarde deze oefenpartij de blauwhemden van Middelstum moeten geven wordt pas komend weekend duidelijk, dan staat namelijk de eerste "uit"wedstrijd na de winterstop om het echie tegen Poolster uit Spijk op het programma.

Op het bijveld van de plaatselijke voetbaltrots uit Middelstum werkte de hoofdmacht van de blauwhemden hun eerste wedstrijd na de winterstop af in een vriendschappelijk duel tegen 3e klasser De Fivel uit Zeerijp. Beide ploegen speelden met een hoop invallers. Zo ontbrak bij Middelstum bijna de complete as van het elftal (Oosterhof, Poort, Vaatstra Karsten Hoekzema en Dijkema) waren afwezig bij de ploeg van coach Jan Jaap Zijlstra. ook zijn collega aan de kant van de gasten moest veel 2e keus spelers opstellen waardoor men toch wel erg verzwakt overkwam aan de kant van het andere Oranje. Al vroeg in de wedstrijd naam Middelstum de leiding. Nadat Ivan Milkovic van achter werd aangetikt op het randje van de zestien mocht Michel de Graaf al vroeg in de wedstrijd aanleggen voor een vrije trap. Op prachtige wijze krulde de Graaf de bal in de rechterbovenhoek achter de doelman van De Fivel 1-0. Coach Zijlstra riep gelijk daarop vanaf de kant dat zijn mannen weer scherp moesten zijn en hun posities weer moesten innemen. Het leek tegen dovemansoren gezegd want nog geen minuut later was de stand alweer in evenwicht 1-1. 

Toch bleef Middelstum na de 1-1 de toonaangevende ploeg. Halverwege de eerste helft kwam de equipe van Zijlstra wederom op voorsprong. Nu was het Kristiaan Boelema die goed op lette en in de zestien wegdraaide bij zijn directe tegenstander. Met een geplaatst schot verschalkte hij de doelman uit Zeerijp in de linker benedenhoek 2-1. De doelman van de gasten maakte bepaald geen sterke indruk in deze wedstrijd. Veelvuldig speelde de jonge goalie van De Fivel ver voor zijn eigen doel, en kwam soms blind uit het doel stormen bij een aanval van de thuisploeg. Vlak voor rust werd dit hem fataal. Bij een afgeslagen aanval van Middelstum bracht de doelman uit Zeerijp nog redding in eerste instantie. Zijn schot naar voren belande ter hoogte van de middenlijn echter niet bij een medespeler maar bij Thijs Hoekzema van Middelstum. Met een hard schot vanaf het middenveld knalde Hoekzema de bal over de op dat moment nog ver voor zijn doel staande doelman van de bezoekers, die tot zijn eigen verbazing de bal achter zich in het doel zag belanden 3-1. Met deze stand werd er gerust.

Ook het tweede bedrijf liet het zelfde speelbeeld zien dan voor rust. Middelstum heerste op alle fronten en het wachten was dan ook op een treffer van de thuisploeg. Die kwam er ook halverwege de tweede helft ging Ivan Milkovic er met de bal vanaf het middenveld vandoor. Milkovic ontweek een paar tackels en lobte de bal half glijdend over de uitgekomen doelman van de bezoekers binnen 4-1. Hiermee was de maat echter nog niet vol deze middag, want 10 minuten voor tijd scoorde thuisploeg Middelstum ook nog de 5e treffer van de middag. Deze keer was het Joris Visser die scoorde en daarmee de eindstand op 5-1 bepaalde voor de thuisploeg.

Een mooie opsteker zo vlak voor aanvang van de competitie voor de ploeg van Zijlstra. Al moet men zich wel afvragen of deze oefenwinst wel een graadmeter kan zijn voor de wedstrijden die Middelstum staan te wachten in de competitie die vanaf komende zaterdag weer gaat beginnen. De blauwhemden spelen zaterdag 24 januari ijs en wederdienende eerst uit bij Poolster uit Spijk. Een week later reist men af naar Oost Groningen waar Westerlee uit de gelijknamige plaats de tegenstander zal zijn voor de equipe van Jan Jaap Zijlstra. De eerst volgende thuiswedstrijd op het sportpark van Middelstum zal zijn op 7 februari, dan komt GVAV Rapiditas uit Groningen op bezoek in Middelstum.

KLIK HIER voor een fotoverslag van deze wedstrijd.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (19 januari 2015) Foto's: Jaap van der Laan