Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Midstars verliest topper in Appelscha tegen TTVA

Op vrijdag 7 oktober stond voor Midstars 1 de topper op het programma tegen TTVA 1 in Appelscha. Voor aanvang van het duel stonden beide teams op gelijke hoogte. Midstars stond in Appelscha aan de tafel met Harry Kruizenga, Jaysron Mathilda en Arne Hommes.

De eerste wedstrijd ging tussen Harry en Huub Smid. Harry wint de eerste game met 11-8, maar moet de volgende twee games aan de tegenstander laten. De vierde game lijkt lange tijd richting Harry te gaan, maar deze verspeelt helaas een 10-7 voorsprong in deze game. De tweede wedstrijd gaat tussen Jaysron en Bob Eldering. Jaysron heeft het zwaar in deze wedstrijd en krijgt maar geen vat op de zware steekballen van Bob. Hij verliest dan ook kansloos in drie games. De derde wedstrijd tussen Arne en Andries Cats begint slecht voor Arne. De eerste game wordt ruim verloren. In de tweede game neemt Arne een 9-3 voorsprong, maar dit blijkt niet genoeg voor de overwinning in de game. Deze slag komt Arne niet meer te boven en hij verliest de wedstrijd in drie games. De dubbel gaat tussen Jaysron en Harry tegen Bob en Andries. De eerste game wordt gewonnen door het Midstars duo en de tweede is voor de tegenstander. In de cruciale derde game doen een paar mazzelballen op beslissende standen de Midstars spelers de das om. Ook de vierde game gaat verloren, maar het moet worden gezegd dat het niveau in deze partij erg hoog was.

In de vijfde wedstrijd was het tijd voor Harry om iets aan de 4-0 achterstand te doen. In zijn wedstrijd tegen Bob bleek de forehand spin net goed genoeg om de steekballen wel op de tafel te krijgen. Deze wedstrijd werd door Harry dan ook in drie games gewonnen. De volgende partij ging tussen Arne en Huub. Arne kan het tempo van Huub goed bijbenen en neemt brutaal een 2-0 voorsprong in games. Hierna komt Huub echter terug en in de vijfde game gaat het tot 7-7 gelijk op. Hierna miste Arne helaas net twee kansen in de volgende twee punten en moet hij de wedstrijd aan de tegenstander laten. Jaysron moest een beetje op stoom komen in zijn partij tegen Andries. Maar hij ging steeds beter spelen na het verlies van de eerste game en zijn snoeiharde backhands vlogen Andries om de oren. Hij verkleinde de achterstand in de wedstrijd tot 5-2. Hierna was het de beurt aan Arne om te spelen tegen Bob. Arne had alleen in de tweede game kans en miste een paar game punten. Hij verloor echter in drie games. Harry was in de volgende partij goed in staat om Andries onder druk te zetten. Hij wist deze dan ook vrij eenvoudig in drie games te winnen. De laatste partij was zonder twijfel de mooiste van de avond tussen Jaysron en Huub. Jaysron stond geweldig te spelen en was in de rally’s zeker de meerdere van Huub. In de vijfde en beslissende game leek Jaysron te gaan winnen na een 9-6 voorsprong. Op het laatst speelde Jaysron net even te hard en te overmoedig en gaf de finesse en ervaring van Huub de doorslag. Met een paar slimme services wist hij toch nog de partij te winnen. Al met al was het een goede wedstrijd op hoog niveau van beide kanten. Midstars was een paar keer ongelukkig en er had dan ook zeker een 4-6 of 5-5 ingezeten. Door de 7-3 nederlaag staat het team nu op de gedeelde tweede plaats met vier punten achterstand op koploper TTVA 1.

Komende zaterdag speelt het team tegen het team met gelijk aantal punten, De Treffers ’70 2 uit Klazienaveen. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de eigen sporthal aan de Coendersweg 15a en begint om 17.00 uur.

Voor Midstars 2 stond op vrijdagavond de uitwedstrijd in Siddeburen tegen DOTO 1 op het progamma. Midstars trad aan met Richard Roossien, Wadse Temme en Peter de Hek. Wadse wist zijn uitstekende vorm van een week eerder door te trekken en ook deze avond drie enkelpartijen te winnen. Richard wist twee partijen te winnen en Peter wist ook een enkelpartij te winnen. Ook wisten Peter en Richard de dubbel te winnen, zodat de einduitslag een 7-3 overwinning was. Door dit resultaat staat het team stevig op de tweede plaats, maar is het gat naar de koploper met acht punten aanzienlijk.


Midstars 3 speelde zijn competitiewedstrijd in de eigen sporthal tegen de dames van GTTC 4 uit Groningen. Hans Stulp, Jan Boerma en Joop Bakker lieten in de wedstrijd zien veruit de betere te zijn ten opzichte van de tegenstander. Alleen Jan Boerma moest een keer een tegenstander felicteren. Joop en Hans bleven ongeslagen en Hans en Jan wisten ook de dubbel te winnen. Door de 9-1 zege staat het team nu stevig op de eerste plaats met negen punten voorsprong op de nummer twee.
 

Midstars 4 heeft het dit seizoen moeilijk in de tweede klasse en moest het op donderdagavond in Appingedam opnemen tegen DTTC ’78 2. Midstars speelde deze avond met Frans de Vries, Bart Smith en Dennis Funcke. Frans wist zijn goede vorm deze avond weer te tonen en trakteerde alle tegenstanders op een nederlaag. Dennis wist één partij te winnen en Bart bleef helaas zonder overwinning. Bart en Dennis verloren samen de dubbel, waardoor het een 6-4 nederlaag werd. Door dit resultaat staat het team op de vijfde plaats en moet het in de resterende zes wedstrijden vol aan de bak.
 

Midstars 5 speelde op vrijdag in de eigen sporthal de topper tegen de nummer twee van de ranglijst Vinkhuizen 1. Voor aanvang van de wedstrijd was de voorsprong van het team één punt op de tegenstander. Midstars moest het deze avond doen met Anine Stegeman, Johan de Hek en invaller Hans Maarse. Het Midstars trio had het moeilijk deze avond. Gelukkig wist Anine haar laatste partij nog knap te winnen, wat haar op twee overwinningen bracht. Hans en Johan stonden één keer aan de goede kant van de score. Anine en Johan verloren de dubbel kansloos en door de 6-4 nederlaag zijn de rollen in de stand omgedraaid. Midstars staat nu op de tweede plaats met één punt achterstand.
 

Midstars 6 speelt waarschijnlijk in de spannendste competitie van alle teams uit Middelstum. Het verschil tussen de koplopers en de nummer laatst bedroeg slechts drie punten voor aanvang van de speelronde. Ditmaal moest het team het in Siddeburen opnemen tegen DOTO 6. Jan van Nobelen wist deze avond een hattrick te scoren. Piet Bergsma en Lianda Bakker wisten beiden een enkelpartij te winnen. De dubbel werd helaas door Piet en Lianda verloren in vijf games, waardoor de eindstand 5-5 werd. Door dit resultaat staat het team na vier speelronden op de tweede plaats.

Ook Midstars 7 doet goed mee in de strijd om de bovenste posities. Deze week moest het team het in de eigen hal opnemen tegen DTTC ’78 4. Uitblinker van vorige week Youri Kobes speelde wederom uitstekend, maar stond aan het eind van zijn drie enkelpartijen toch met lege handen. Gerard van Dijken en Jan Slagman wisten de drie enkelpartijen te winnen, al koste in menige wedstrijd wel moeite. Gerard en Youri verloren de dubbel en zodoende was de eindstand in de wedstrijd een 6-4 overwinning. Door dit resultaat staat het team op de tweede plaats in de competitie met twee punten achterstand op de koploper.
 

Jeugd

De jeugd van Midstars 1 speelde op zaterdag de uitwedstrijd in en tegen Vries. Het team bestond dit keer uit Sacha de Wind, Patrick Honderd en Yvette Gombert. Het team had het deze middag moeilijk en Patrick en Yvette wisten geen enkelpartij te winnen. Gelukkig wist Sacha toch nog een partij te winnen en zo de nul van het scorebord te halen, want ook de dubbel ging verloren. Door de 9-1 nederlaag staat het team nu op de vijfde plaats in de competitie.


De jeugd van Midstars 2 ging op zaterdag op bezoek in Eelde bij Actief 2. Voor Floris Frankruyter was dit de eerste wedstrijd van het seizoen. Hij wist knap een partij te winnen en zo zijn eerste overwinning in de vijfde klasse te behalen. Jasper Steringa bleek in twee van de drie partijen de sterkste ten opzichte van zijn tegenstander. Sem Keurentjes wist ongeslagen te blijven en samen met Jasper ook de dubbel te winnen. Door de 7-3 overwinning staat het team nu op de eerste plaats met vijf punten voorsprong op de nummer twee.

Bron: TTV Midstars (10-10-2011) Foto's archief Middelstum Sport