Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Tafeltennissers Midstars laten zich zien tijdens OTC veteranentoernooi

Zondag 26 augustus werd al weer de vierde editie van het jaarlijkse veteranentoernooi bij Midstars in Middelstum gehouden. Het toernooi maakt deel uit van het OTC circuit. OTC staat voor Oldtimers Club en heeft niets met oude auto’s te maken, maar alles met de leeftijd van de deelnemende spelers.

Het aantal van 36 deelnemers van dit jaar betekende een uitstekende bezetting voor het toernooi in Middelstum. De deelnemers werden in drie verschillende niveaus ingedeeld. Voor alle drie de niveaus werden 2 poules van 6 spelers gemaakt. De eerste twee van de poules streden aan het eind van het toernooi om de ereprijzen. Vanaf 10 uur in de ochtend tot ongeveer 4 uur in de middag werd er gestreden om de plaatsing voor de finalewedstrijden te bepalen.

Bij het laagste niveau werden de eerste twee plaatsen in de eerste poule ingenomen door Piet Bergsma van Midstars en Anne Dekker van Delta Impuls uit Heerenveen. In de andere poule bleek Johan Ooms van Delta Impuls de sterkste in de poule. Hij wist Johan de Hek van Midstars voor te blijven. De kruisfinale tussen Johan Ooms en Anne Dekker werd in het voordeel van Johan Ooms beslecht. De andere kruisfinale tussen de beide Midstars spelers werd door Johan de Hek gewonnen. Piet Bergsma wist hierna in de strijd om de derde plaats Anne Dekker te verslaan en beslag te leggen op de derde plaats. Johan de Hek had in de finale iets goed te maken tegen Johan Ooms en trakteerde zijn tegenstander op een regelmatige 3-0 overwinning en wist zo het toernooi te winnen.

Voor het tweede niveau waren in de beide poules twaalf deelnemers van buiten Midstars. De strijd in de beide poules was hevig en geen van de spelers wist zonder nederlaag de poulewedstrijden af te sluiten. De eerste poule ging naar Harm Rekers van Tafeltennis Zwolle en Dick Verweij van Detac uit Delfzijl werd hier tweede. De tweede poule werd gewonnen door Jan van Stee van Talo uit Loppersum die op onderling resultaat Erwin Heijnen van Rotak uit Roden wist voor te blijven. In de kruisfinales bleken Jan van Stee en Erwin Heijnen de betere van hun tegenstanders. De strijd om het brons werd gewonnen door Harm Rekers en in de finale bleek Jan van Stee net als in de poule de sterkste tegen Erwin Heijnen.

Op het hoogste niveau was de organisatie genoodzaakt om door ziekte te spelen met een poule van zes spelers en een poule van vijf spelers. In de poule van vijf spelers bleek Roelof Baas van TTV Assen de sterkste en zich ongeslagen te plaatsen voor de kruisfinales. De tweede plaats werd een prooi voor Jan Boerma van Midstars. In de andere poule wist Peter de Hek van Midstars ongeslagen eerste te worden. Hij bleef Hans Hoendervanger van TTV Assen voor te blijven. Hierdoor werden de beide kruisfinales wederom een strijd tussen twee clubgenoten. Het duel tussen de beide spelers van TTV Assen werd in het voordeel van Hans Hoendervanger beslecht. In de andere kruisfinale tussen de Midstars spelers bleek Peter de Hek te sterk voor Jan Boerma. De strijd om de derde plaats werd hierna door Jan Boerma gewonnen van Roelof Baas, die in de poule nog de sterkere was geweest. Peter de Hek bleek in de finale toch duidelijk beter te zijn dan Hans Hoendervanger, al wist deze nog wel een game te winnen.

Na afloop van het toernooi werd in de kantine van TTV Midstars de prijsuitreiking gedaan door voorzitter Jan Boerma. Boerma zei onder andere: “Het was een goed georganiseerd toernooi en bij deze wil ik de OTC Nederland bedanken. Volgend jaar willen wij wederom in samenwerking met de OTC Nederland de vijfde editie van het veteranentoernooi te organiseren op de laatste zondag van augustus”. Hierna gingen de deelnemers van het toernooi moe maar voldaan huiswaarts.

Bron & Foto's: TTV Midstars (3 september 2012)