Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Midstars 3 dwingt in zinderende wedstrijd promotie af

Afgelopen vrijdag 9 december stond voor het team van Midstars 3 de wedstrijd voor promotie naar de Noordelijke 2e Divisie op het programma. Deze wedstrijd tussen de beide kampioenen van de 1e klasse beloofde vooraf al een zware wedstrijd te worden. De wedstrijd ging tegen Reflex 2 uit Scheemda. Beide teams wisten op zeer overtuigende wijze het kampioenschap binnen te halen. Reflex had een voorsprong van liefst 22 punten op de nummer twee in haar poule en Midstars had een voorsprong van 11 punten op de nummer twee.

Op de foto Gert Jan en Jan in actie.tijdens het dubbelspel.

Het team van Reflex bestaat uit de jonge garde Thijs Takens en Adriaan Grijseels aangevuld met de ervaren Adam van Dijk. Het team van Midstars bestaat uit de routiniers Gert Jan Huiskes, Jan Boerma, Hans Stulp en Joop Bakker. Deze avond speelden namens de ploeg uit Middelstum Gert Jan, Jan en Hans. De openingswedstrijd van de avond ging tussen Hans en Thijs. Deze partij liet gelijk zien dat het een zware strijd zou gaan worden. Hans moest de eerste game ruim aan de tegenstander laten, maar vanaf game twee ging de strijd gelijk op. Uiteindelijk wist Hans met 11-7 in de vijfde game de wedstrijd te winnen en zo het eerste punt voor Midstars op het bord te brengen. Gert Jan stond in de tweede wedstrijd tegenover Adriaan en had het moeilijk in het begin van de partij. In de eerste twee games kreeg hij geen vat op het spel van de tegenstander en moest deze dan ook aan zijn tegenstander laten. Vanaf game drie kende de wedstrijd echter een ander beeld. Gert Jan tapte uit een ander vaatje en wist de volgende drie games overtuigend te winnen. De derde wedstrijd ging tussen Jan en Adam. Jan wist het de tegenstander alleen in de derde game lastig te maken, maar verloor deze toch met 13-11. Hierdoor wist Reflex terug te komen tot 2-1. Gert Jan en Jan moesten het hierna in de dubbel opnemen tegen de beide jonge jongens van Reflex. Bij een 2-1 voorsprong in games voor het Midstars duo leek de vierde game naar de tegenstander te gaan. Op een 10-8 achterstand wist Jan echter met twee geweldige backhands de stand op gelijke hoogte te brengen. Hierna ging de game en dus de wedstrijd alsnog met 12-10 naar Midstars. Gert Jan speelde hierna een goede partij tegen Thijs, die alleen in de tweede game dichtbij wist te komen. Toch ging de overwinning met 3-0 naar Gert Jan, waardoor de stand in de wedstrijd op 4-1 kwam.

Op de foto het kampioenteam van Midstars 3: vlnr: Jan Boerma, Hans Stulp

en Gert Jan Huiskes. Joop Bakker ontbreekt op de foto.

Hans moest het hierna opnemen tegen Adam. De eerste game werd nipt door Adam gewonnen en het beloofde een spannende strijd te worden. Vanaf game twee ging Hans echter veel beter spelen en liet hij zijn tegenstander kansloos. Jan wist hierna knap de eerste game te winnen van Adriaan, maar moest in het vervolg van de wedstrijd toch zijn meerdere erkennen in de tegenstander. Hierdoor wist Reflex de achterstand te verkleinen tot 5-2. De partij tussen Gert Jan en Adam was wederom een thriller. De vijfde game moest beslissen wie er met de winst aan de haal ging. Adam nam een voorsprong en stond deze niet meer af. Op 10-7 in de vijfde game werd waarschijnlijk de mooiste rally van de avond gespeeld. Na vele smashes en returns wist Adam het beslissende punt te maken. Jan begon wederom sterk in zijn partij tegen Thijs en wist de eerste game te winnen. In de volgende drie games bleek echter dat het niveau van Thijs toch een maatje te groot was. De stand met nog één wedstrijd te gaan was 5-4 in het voordeel van Midstars en de laatste partij moest de beslissing brengen. Hans moest het hierin opnemen tegen Adriaan. De eerste game werd nipt door Hans gewonnen, waarna hij ook de tweede game wist te winnen. Adriaan wist echter de derde game te winnen en de vierde game ging gelijk op. Uiteindelijk was Hans in deze game nipt de sterkste met 14-12. Hierdoor wist Midstars 3 het promotieduel te winnen en mag het team het volgend seizoen uitkomen in de Noordelijke 2e Divisie.

Bron & Foto's: TTV Midstars (13-12-2011)