Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Klimaatgroep°Stars verder in TT Intercup

Klimaatgroep°Stars zet in zinderend Europa Cup duel Patria Castellinoise opzij (4-3)

Gemakkelijk ging het niet afgelopen zondag (20 oktober red) in Middelstum. Klimaatgroep°Stars had een beslissende zevende wedstrijd nodig in het Europese treffen met de Belgen om een getergde tegenstander van het lijf te houden. Het was niemand minder dan aanvoerder Jan Tammenga die de spreekwoordelijk puntje op de i zette en met een knappe overwinning op Olivier Gilnaits de deur opende naar de tweede ronde van de Europese tafeltennis Inter Cup competitie.

Patria Castellinoise is een gelouterde deelnemer aan de Inter Cup competitie. De Belgen wisten vorig seizoen naar de tweede ronde door te stomen en hadden afgelopen zondag in Middelstum duidelijk de intentie om dit kunststukje op zijn minst te herhalen. Het begon al met het inspelen. Routinier van de Belgen Olivier Gilnaits speelde in met een bat bekleed met noppen. Terwijl coach Gert Stulp zijn spelers voorbereidde op het spelen tegen dit lastige rubber verscheen Gilnaits in de wedstrijd dood leuk met een totaal ander bat achter de tafel met gladde rubbers in plaats van de noppenplank die nog werd gebruikt tijdens het inspelen. De tegenstander zand in de ogen strooien was duidelijk het devies.

Voor de youngsters Stellan Smid en Colin Rengers was deze wedstrijd een echte vuurdoop. Zouden de talenten van Klimaatgroep°Stars niet ten ondergaan aan de druk want er waren voor tafeltennisbegrippen veel toeschouwers aanwezig in Middelstum en het bestuur van TTV Midstars had niet stil gezeten. Met het vastleggen van Peter Zuidhof die onder de naam van Disco N Action een fameuze lichtshow met stevige muziek als handelsmerk heeft werd het bal in de eigen speelzaal van TTV Midstars geopend. De spelers, coaches en internationaal scheidsrechter Wim Muller en zijn assistent Arnold Delhaas kwamen tijdens de show in slagorde op en werden door de voorzitter van TTV Midstars op karakteristieke wijze aan het publiek voorgesteld alsof ieder moment Wladimir Klitschko zou opkomen om zijn wereldtitel boksen in het zwaargewicht te verdedigen.

Nee, de talenten bezweken niet onder de druk! Integendeel, Stellan Smid speelde een uitstekende wedstrijd tegen Steve Bovenisty. Bovenisty zou moeiteloos in de Nederlandse eredivisie mee kunnen draaien en Smid ging lang goed mee in de partij maar kwam uiteindelijk net iets te kort tegen de beste speler van de Belgen (11-13, 11-4, 8-11, 12-14). Colin Rengers die als tweede speler aantrad in het strijdperk maakte het onmogelijk waar en bond met uitstekend spel routinier Oliver Gilnaits aan de zegekar (11-6, 9-11, 11-13, 11-5, 11-9). Bovenisty was te goed voor de Klimaatgroep°Stars spelers en toen ook het dubbel verloren ging moest Jan Tammenga bij een 3-3 tussenstand nog een keer op om in de zevende en beslissende wedstrijd van de avond het verschil met de Belgen te maken.

En als zo vaak liet Tammenga weer eens zien waartoe hij in staat is en met een strakke 3-0 zege op Gilnaits werd op zondag 20 oktober jongstleden in Middestum geschiedenis geschreven en de toegang tot de tweede speelronde in de Europese tafeltennis Inter Cup competitie een feit.

Voor een uitgebreid fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER

Bron: TTV Midstars (21 oktober 2013) Foto's: Jannes Klaassen