Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Wordt Middelstum opnieuw de tafeltennisstad van Nederland?
Klimaatgroep Stars presenteert zich aan de pers.

Passie, professioneel en ambitieus. Deze drie woorden passen precies bij de perspresentatie van het tafeltennisteam : Klimaatgroep Stars, het eerste team van onze plaatselijke Midstars. Komende zaterdag (14 september) maken Jan Tammenga (43), Colin Rengers (16) en Stellan Smid (14) onder de bezielende coaching van Anne Vlieg en Gert Stulp hun debuut in eerste divisie tafeltennis voor Klimaatgroep Stars.

“ Ik weet niet wat ik moet verwachten” zegt coach Gert Stulp “ik kan niet in de toekomst kijken, maar ons doel is toch zeker in deze eerste divisie te blijven en we willen tot het laatst toe mee te strijden om het kampioenschap”  Zaterdag werd het team voorgesteld aan de pers en werden de contracten ondertekend. Jan Tammenga was de enigste speler die zelfstandig mocht tegen. De andere twee jongens zijn nog zo jong dat ze hun ouders mee moesten nemen om te tekenen. Enthousiasteling en voorzitten Jan Boerma stelde de spelers en technische staf voor aan pers en publiek. Hoofdsponsor Harry Vaatstra keek vanaf de tribune mee. “Nee ik hoef niet op de voorgrond en op de foto” zei hij en hij keek geconcentreerd naar hetgeen er in de zaal gebeurde.

“Ik weet ook echt niet wat ik moet verwachten” zegt Harry Vaatstra, ik ga er vanuit dat de jongens zich door blijven ontwikkelen, want daarom zijn we hier aan begonnen” Na dit officiële gedeelte werden er een aantal korte oefensessies gespeeld. Wat een strijd en wat een passie. Tafeltennis van erg hoog niveau en dat vlak om de hoek. En dit allemaal door één “oude man” (sorry Jan) en twee jonge honden. Zelfs tijdens een oefensessie wilden de mannen niet gestoord worden door een persfotograaf. Tammenga ontplofte bijna toen een persfotograaf iets te dicht bij hem kwam. Dat belooft dus nog wat te gaan worden.

“De publieke belangstelling moet nog groeien” zegt Gert Stulp, “Binnenkort worden er huis aan huis flyers bezorgd om iedereen te laten weten wat voor moois hier gebeurt”  Jan Tammenga kijkt ook met veel plezier terug. “’t was in 1999 toen ik hier ook speelde. Altijd voor een bomvolle zaal en passie en strijd. Hopelijk krijgen we dat terug. En als Colin en Stellan zich door blijven ontwikkelen kan ik mooi stoppen”  Het zou mooi zijn als Middelstum opnieuw dat tafeltennisbolwerk van weleer gaat worden. De teams die hier komen spelen staan dan al bij voorbaat met 1-0 achter dankzij een laaiend en enthousiast publiek.

Zaterdag 14 september zal Tempo Team naar Middelstum komen en dat is gelijk een erg belangrijke wedstrijd. Want ook in het verleden troffen deze twee teams elkaar regelmatig. De tafeltennishal ziet er geweldig (na de grote opknapbeurt deze zomer) uit, en in de kantine is het altijd gezellig (grote keuze eten en drinken) toeven. Deze club verdient komende zaterdag een volle bak. Houdt deze site in de gaten voor de juiste aanvangstijden e.d.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (8 september 2013) Foto's: Jannes Klaassen