Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Kabouters bij VV Middelstum

Geen paddestoelen, maar wel een heleboel kleine gekleurde fietsjes tegen het hek van VV Middelstum. in de afgelopen weken vlogen witte sportbroekjes van maat 110 als warme broodjes over de toonbank van de sportwinkels en in de hele omgeving waren voetbalschoenen van maat 27 uitverkocht.

Zaterdagmorgen rond 10.30 uur stonden er maar liefst 27 kleine kabouters te popelen om met hun nieuwe noppenschoenen het voetbalveld te betreden voor hun eerste echte training: kaboutervoetbal bij VV Middelstum. De jongens en meiden van 4 – 6 jaar werden welkom geheten door hoofdtrainer Frank Konneman. Hij legde de nieuwe talenten uit waar het bij het voetballen om gaat: plezier hebben. Na het welkom werden alle 27 kabouters door het voormalige bestuur van de Club van 50 (Adri de Lange, Bert Zigterman en Jaap Vriesema) in mooie nieuwe shirts gestoken.

Twee van de heren waren wel extra trots, want ook hun eigen kleinzoon werd vol trots in het clubblauw gestoken. Vervolgens flitsten de camera’s van alle vaders, moederes, opa’s en oma’s en werd het nieuwe sterrenteam vereeuwigd. Ook Middelstum-info was aanwezig. Vervolgens mochten de toeschouwers achter de kantlijn plaatsnemen en ging de echte training van start. Onder leiding van de trainers Frank Konneman, Marjorie van Dijken en Suzanne van Dijken begonnen de kabouters vol inspanning aan het spelletjescircuit.

Tikkertje, Schipper mag ik overvaren, een heus slalomparcours. En tenslotte een echte wedstrijd. Al snel belandden de eerste ballen in het net en ging er een luid gejuich door het publiek. Nadat het fluitsignaal had geklonken werden de helden getrakteerd op ranja en gingen de eerste stoere verhalen al door de kantine. Iedereen kon met een tevreden gevoel naar huis. Ook de initiatiefnemers Mariska de Lange en Linda Spanjer konden tevreden zijn. Een sprookje werd werkelijkheid: kabouters kunnen voetballen in Middelstum!

Voor meer foto's van het kaboutervoetbal bij de v.v. Middelstum klik HIER

Bron: v.v. Middelstum (8 september 2012) Foto's: Jan Lüürssen