Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Judotoernooi Judovereniging Bushido groot succes

Zaterdag 16 juni werd er in de gymzaal aan de Coendersweg voor de 1e keer sinds tijden weer een groot judotoernooi gehouden. Zo’n kleine 100 judoka’s kwamen strijden om de eerste plaatsen. Het was een mooi toernooi. Waar er toch een beetje stres vooraf was door de organisatie verliep alles vlekkeloos. De E.H.B.O. hoefde bijna niet in actie te komen. Op een paar incidentjes na.

De jongste judoka’s blijven een mooi gezicht. Het al klaar staan en het onverwachte. Klaar staan een worp doen en dan uit het niets heel hard huilen. Scheidsrechter gaat op de knieën bij de kleine meid. Wat was er aan de hand, van alle spanningen moest de kleine meid plassen. Gauw met papa van de mat, snel een plas en twee tellen later kan er gewoon weer worden gegaan. Er werden mooie worpen gegooid. Deze worpen werden beloond met een prachtige standaard. Deze werd aangeboden door Buro Peter Zomerdijk en Loyenga Klus. Van onze vereniging waren Daan Jensma en Bram van Houten de gelukkige winnaars.

Er werden door de judoka’s van Judovereniging Bushido 7X de 1e prijs gehaald, 14X de 2e prijs, 10X de 3e prijs en 16X de 4e prijs behaald. Dit waren de prijswinnaars.

1e Prijs: Diesel van Baal, Wout Jensma, Teun Koopmans, Daan Jensma, Jorn Wiersma, Anouk Werkman, Yvan Zomerdijk,

2e Prijs: Nanke Schorren, Aisha Zwaagman,. Wim van der Pers, Rick Veenstra, Christi Kootstra, Ferry Jansen, Devi Hoogerbrug, Bram van Houten, Mart de Vries, Bjon Dieruff de Vries, Olaf Zomerdijk, Saar van der Stelt, Merlijne Schorren, Lotte Drenth.

3e Prijs: Leon Hofman, Geert Mosselaar, André Weeseman, Rick Voetman, Marijn Huizinga, Arjen Rozema, ALies Perdok, Hugo Frankruijter, Jos weidema, Johannes Poort,

4e prijs: Mels van Zalm, Merijn Schollema, Eise Reinders, Tim van der Molen, Bjorn Hoek, Bram Severs, Rob Sligter, Jannes Wassing, Gijs van der Stelt, Jaimy Postma, Dorine Rinket, Michel Gerding, Luc Veenstra, Dennis Gerding, Sven Mulder, Anne Loyenga.

Na afloop van de wedstrijden kon er worden gezwommen in het openluchtbad. Hier werd dan ook gebruik gemaakt. Al met al was het een geslaagde dag en judotoernooi.

Van het toernooi zijn video-opnames gemaakt:

Voor meer foto's kijk HIER.

Bron: Judovereniging Bushido (25 juni 2012) Foto: Janneke van der Laan & Bushido