Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Christie Kootstra judoka van het jaar!!!!!

Voor het tweede jaar werd tijdens het clubkampioenschap de prijs uitgedeeld voor “de judoka van het jaar” en voor “het talent van het jaar”. Dit jaar ging de prijs voor de judoka van het jaar naar Christie Kootstra. Vooral de inzet die Christie tijdens de training laat zien zijn de complimenten waard, naast haar inzet zijn de prestaties van Chistie ook super! Tot slot houdt Christie zich staande in een groep met allemaal jongens waar ze altijd fanatiek mee aan het judoën is. Al met al een echte judoka van het jaar.

Op de foto: Christie & Nanke

De beker voor het talent van het jaar ging naar Nanke Schorren. Nanke is dit jaar overgestapt van de eerste naar de tweede groep. Van veel spelletjes naar fanatiek judoën. Nanke heeft laten zien dat ze steeds beter gaat judoën. Dit was zeker te zien tijdens het laatste minitoernooi in Winsum. Netjes judoën en veel technieken proberen dat maakt Nanke tot het talent van het jaar!

Druk en succesvol clubkampioenschappen

Het was weer een druk maar erg gezellig clubkampioenschap. Afgelopen vrijdagavond stonden er 64 judoka’s op de judomat, allen fanatiek aan het judoën om uiteindelijk te eindigen als clubkampioen. In een kleine 4 uur kwamen alle judoka’s aan bod om tegen hun eigen vriendje/judomaatje te moeten judoën.

Bij judo is het gebruikelijk dat de judoka’s worden ingedeeld naar leeftijd, gewicht en band. Toen iedereen bij de juiste mat zat kon de avond beginnen. Tot slot werden er prijzen uitgedeeld, niet alleen voor de nummers 1 t/m 4 maar het clubkampioenschap is ook altijd het moment waarop “het talent van het jaar” en de “judoka van het jaar” wordt gekozen. Deze prijzen gingen deze avond naar Nanke Schorren (talent van het jaar) en Christie Kootstra (judoka van het jaar) hieruit blijkt maar weer dat judo een sport is voor zowel jongens als meiden. De volgende judoka’s zijn clubkampioen geworden: Lone, Eise, Nanke, Youri, Anson, Milou, Richard, Hugo, Dennis, Anouk, Bert, Wim, Olaf en Merlijne.

Bron & foto: Judovereniging Busihdo Middelstum (5 februari 2014)