Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Judoka Bushido Middelstum scoort boven verwachting op Dutch Open Espoir

Zondag 13 januari heeft Anouk Werkman van Judovereniging Bushido Middelstum mee gedaan aan de Dutch Open Espoir in Eindhoven. De Espoir in Eindhoven is een judo toernooi waar de top van Nederland en judokaís uit landen als BelgiŽ, Groot BrittanniŽ, ItaliŽ, Zweden, Frankrijk, Duitsland, Polen, USA, Hongarije, Litouwen, Luxenburg, Griekenland, en nog meer Europese landen zijn uitgenodigd. De judokaís kunnen hier meetpunten verdienen om uit te zonden te worden door Judobond van Nederland, zodat ze mee kunnen doen aan internationale wedstrijden.

Anouk is samen met de judokaís van haar 2e club judo Groningen naar dit toernooi geweest. Anouk wist dat ze het heel zwaar zou krijgen en dat de meeste judokaís net een maatje te groot voor haar zouden zijn. Het verwachtingspatroon was dan ook dat zij de eerste ronde uitgeschakeld zou worden. Maar ze verraste iedereen. Ook een beetje geluk was met haar mee.

Anouk werd de 1e ronde vrijgeloot en werd hierdoor automatisch winnaar. De 2e wedstrijd werd in de golden score gewonnen tegen Fabienne van Dorst. Dit houdt in dat er na 3 minuten regulier speeltijd geen winnaar was en toen nog 2 minuten door moesten. Het was een langdradige partij, er werden worpen ingezet, maar doordat de tegenstander gauw ging liggen. Kon er niet echt een worp afgemaakt worden en werd er veel op de grond verder gejudood. Anouk was zekere de betere en was veel aanvallender. Uiteindelijk heeft ze de wedstrijd gewonnen met een Yuko.

 

Anoul Werkman in haar partij tegen de Belgische Celine Jeagere op de mat. De wedstrijd werd in het

voordeel van haar Belgische tegenstander beslist met een Ypon.

Haar 3e wedstrijd moest ze tegen Celine de Jeagere uit BelgiŽ. Deze wedstrijd werd verloren met een Ypon. Geen schande, Anouk heeft gestreden voor wat ze waard was en heeft zeker partij gegeven tegen de Belgische kampioen. Doordat deze judoka poulewinnaar was, ging Anouk weer mee in de poule-indeling voor de verliezers. Deze 1e wedstrijd werd weer gewonnen door vrijloten. Vervolgens moest Anouk tegen Merel Wolthuis, ook een judoka die ook al diverse overwinningen op haar naam heeft staan. Het was een aanvallende partij, die gelijk op ging. Diverse worpen werden ingezet. Anouk zette een worp in, maar deze werd overgenomen door haar tegenstander. Vervolgens kwam Anouk in de houdgreep en kwam hier niet meer uit. Hierdoor verloor ze deze partij.

Anouk kan terug kijken op een zeer geslaagd toernooi. Ook al was de winnende wedstrijd niet hoog niveau judo, de twee verliezende partijen hebben dit zeker goed gemaakt. Van de 39 judokaís, uit binnen en buitenland is Anouk met een 11e plaats naar huis gegaan. Anouk kan dan ook met een goed gevoel op dit toernooi terug kijken en heeft zeker weer een stukje ervaring mee naar huis genomen.

En wil je een keer de judokaís van Bushido Middelstum aanmoedigen. 19 januari doe er 26 judokaís mee aan het judo-opstaptoernooi in Winsum. Deze wordt gehouden in de gymzaal van de Groene school aan de Onderdamsterweg 43a in Winsum.

Bron & foto's: Klazien Werkman van Judovereniging Bushido uit Middelstum (16 januari 2013)