Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Jeugd Midstars kampioen na thriller in en tegen Vinkhuizen

Op zaterdag 30 november stond voor de jeugd van de TTV Midstars de belangrijkste wedstrijd uit hun nog prille loopbaan op het programma. Het betrof hier de uitwedstrijd tegen de directe concurrent voor de titel Vinkhuizen 2 in Vinkhuizen. Voorafgaande aan de wedstrijd stonden beide teams op 71 punten en de wedstrijd in Middelstum was geëindigd in 5-5 en 21-21 in games en Vinkhuizen wist in deze wedstrijd 8 punten meer te behalen. Iedere game en elk punt kon dus belangrijk zijn. De spelers van Midstars voor deze wedstrijd waren Peter Bulthuis, Auke Klaassen en Xander Oskam. Natasja ten Berge was geblesseerd maar was er natuurlijk wel voor de morele ondersteuning. Aangemoedigd door ongeveer 30 supporters en familieleden begon de wedstrijd om 14.00 uur.

Peter begon sterk in de openingspartij en wist de eerste game overtuigend binnen te halen. De volgende twee games gingen echter naar zijn tegenstander, maar gelukkig toonde Peter strijdlust en met goed tafeltennis wist hij de partij in vijf games te winnen. Auke had het in de volgende partij lastig en moest de games steeds nipt aan zijn tegenstander laten en hij verloor de partij in drie games.

Ook Xander had het moeilijk in de derde partij. Na verlies in de eerste twee games wist hij nog wel de derde game te winnen, maar dat mocht niet baten. De vierde partij was de belangrijke dubbel die door Auke en Xander werd gespeeld. Het duo van Midstars speelde deze wedstrijd erg sterk en gaf de tegenstander totaal geen kans. Hierdoor kwam de tussenstand in de partij op 2-2. Peter begon hierna een beetje stroef in zijn volgende enkelpartij maar wist zich na verlies in de openingsgame knap te herstellen en de wedstrijd in vier games binnen te slepen. Xander had het ook in zijn tweede partij erg moeilijk en wist geen game te winnen. Ook Auke begon stroef aan zijn tweede enkelpartij, maar gelukkig wist hij zich ook knap te herpakken na verlies in de openingsgame. Tussenstand in de wedstrijd was nu 4-3 in het voordeel van Midstars. Xander bleek niet zijn dag te hebben en misschien kwam dit voor een deel ook door de spanning. Hij verloor zijn laatste enkelpartij kansloos in drie games. Door dit resultaat was het al wel duidelijk dat de twee laatste wedstrijden gewonnen moesten worden want op gamesaldo zou 5-5 niet genoeg zijn voor het team van Midstars.

Peter was ook in zijn laatste partij erg geconcentreerd aan het spelen en bleek voor de tegenstanders deze middag een niet te nemen horde. Hij wist zijn derde enkelpartij ook te winnen in vier games. De laatste partij werd dus de beslissing voor het kampioenschap en alle druk lag bij onze benjamin Auke. Auke had het in het begin van de partij zwaar en verloor de openingsgame dik en ook game twee ging nipt naar de tegenstander. Coach Johan de Hek had alle moeite om hem bij de les te houden en bleef er op hameren dat hij moest knokken. Gelukkig ging vanaf game drie alles anders en begon Auke steeds beter te spelen en werd de tegenstander steeds nerveuzer. Luid aangemoedigd door het talrijke publiek uit Middelstum kreeg Auke vleugels en wist hij met uitstekend spel de titel binnen te halen voor het team.

Alfred Hitchcock zou jaloers zijn geweest op een ontknoping als deze en een veelgehoorde uitspraak vanuit het publiek was dan ook “ik ben een paar jaar ouder geworden vanmiddag”. Na afloop werd het team gehuldigd in de sporthal in Vinkhuizen en na afloop is er nog een klein feestje gevierd in de kantine van Midstars. Langs deze weg wil ik nog alle aanwezige supporters bedanken voor de steun tijdens het seizoen en met name in de laatste wedstrijd. Volgend seizoen mag het team uit gaan komen in de vierde klasse.

Voor een fotoverslag klik HIER

Bron: TTV Midstars (3 december 2013) foto's Jannes Klaassen