Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Goede resultaten voor jongens van MGV

Zaterdag 9 maart werden de turnwedstrijden voor heren gehouden in de sportzaal in Middelstum. Deze werden georganiseerd door de Regio Noord Groningen in samenwerking met gymnastiekvereniging  MGV. Er werd in verschillende leeftijdscategorieŽn en op verschillende niveaus gewerkt. In totaal waren er 2 rondes waarin iedereen op de verschillende onderdelen heeft laten zien wat hij heeft geleerd het afgelopen jaar. De onderdelen voor de heren zijn: brug, rek, vloer, sprong, ringen en voltige.

Van MGV deden er 5 jongens mee. De jongens waren wel wat gespannen afgelopen zaterdag, want ze moesten de verwachtingen waar maken. Een maand geleden waren er namelijk ook turnwedstrijden in Uithuizen en daar hebben alle 5 de jongens een medaille mee naar huis genomen. Extra spannend dus! Een bijzondere dag was het voor Joost Geertsma. Hij was afgelopen zaterdag namelijk jarig. Voordat de prijsuitreiking begon, mocht hij alvast op het hoogste treetje staan en werd hij toegezongen door het hele publiek.

Een mooiere verjaardag kun je je toch niet voorstellen! Het feest was helemaal compleet toen Joost ook nog eens een gouden medaille in ontvangst nam. In de tweede ronde waren de andere 4 turners aan de beurt. Ook deze turners waren erg gespannen. Dit zorgde er voor dat ze niet lieten zien wat ze in de les hebben laten zien, maar dit mocht de pret niet drukken. In een snel tempo werden alle onderdelen afgewerkt en was het even na 11 uur tijd voor de prijsuitreiking. Ook deze ronde waren er weer goede resultaten.

Gijs van Baren, Olaf Zomerdijk en Wouter Groenewold veroverden de gouden medaille, terwijl Gert-Jan een bronzen medaille mee naar huis nam. De verwachtingen werden dus waargemaakt door de turners van MGV, want ook afgelopen zaterdag namen ze allemaal een medaille in ontvangst.

Op naar het volgende wedstrijdseizoen met deze toppers!

Bron: Margriet Zuidhof MGV (13 maart 2013) foto's: Marisa Meerveld en Anneke Zijlstra-van der Laan