Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Geslaagde 12e editie Hippolytusrun Middelstum

De Hippolytusrun te Middelstum bevatte alle ingrediŽnten om na afloop geslaagd genoemd te worden. Het weer werkte mee. Henk de Haan gaf vooraf en na afloop een optreden op zijn bŁgel en verzorgde op de van hem bekende wijze de start en de prijsuitreiking. In Herman Brouwer en Patries Zijlstra kende de derde loop in het BuurContact loopcircuit uitstekende winnaars. Maar liefst 284 senioren namen deel aan de Hippolytusrun. In de jeugdloop liepen de basisscholieren geld bijeen voor de komende kinderspeelweek te Middelstum. Het was zowel voor de deelnemers als de toeschouwers genieten op het ijsbaanterrein aan de Korenlaan.

Herman Brouwer (Groningen) en Patries Zijlstra (Eenum) waren de snelste heer en dame in Middelstum. Beiden drukten in het lopende seizoen al vaker hun stempel op de lopen van het BuurContact loopcircuit. Brouwer werd dus ook winnaar van de klasse Heren. Gerard Vos uit Appingedam wist nog het dichtst in de buurt van Brouwer te blijven. Hij moest bijna een halve minuut toegeven op de winnaar. Maurits Kramer (Bedum) volgde op een keurige derde plaats.

Bij de Heren 40+ deed Erik Grave uit Annen opnieuw van zich spreken door ook in Middelstum de eerste plaats voor zich op te eisen. De in Loppersum woonachtige Pieter-Jan Kooi tekende voor de tweede plaats voor Sietze Jan Boer uit Groningen. Beiden deden ongeveer anderhalve minuut langer over de tien kilometer op het alom geroemde parcours door en rond Middelstum. De afwisseling van lopen door het dorp, het bos en rondom Ewsum maakt de Hippolytusrun tot een geliefde loop in het BuurContact loopcircuit. Carel Opten (Assen) was ook in Middelstum de sterkste in de klasse Heren 50+. M.T. Hoeksema uit Groningen bleef nog het dichtst in de buurt van Opten. Eeuwe Schot (Groningen) bereikte als derde de finish op het ijsbaanterrein.

Bij de heren 60+ een tot nu toe onbekende winnaar in het circuit. De uit Elsloo afkomstige Albert Zijlstra toonde zich de snelste. Bijna twee minuten na de winnaar was het Jan Berends uit het Duitse Einighausen die als tweede de finishboog passeerde. Dirk Heun (Appingedam) ging met de bronzen medaille naar huis. Wanda en GraciŽlla Evertsz (Delfzijl) lijken in de klasse Dames een voornaam woordje mee te gaan spreken. Ook in Middelstum belandden ze weer op het erepodium. Wanda tekende voor de eerste prijs. GraciŽlla werd met ruime voorsprong op de nummer drie Judith Berghuis (Groningen) tweede. Een maximale score voor de familie Evertsz dus.

Patries Zijlstra uit Eenum meldde meteen na de finish dat het best wel zwaar was geweest. Toch was ze in Middelstum niet te stuiten voor de overige dames. Daarmee won ze tevens de klasse Dames 40+. De sympathieke Christien Koning (Groningen) en Diane Rimann uit Paterswolde snelden zich naar de tweede en derde plaats. De klasse Dames 50+ werd gedomineerd door Gonny Houtman. Met een voorsprong van bijna zeven minuten op Jantje Wiersema uit Oldehove bereikte de Winsumse de finish. Annelies Boonstra (Groningen) liep naar een prima derde plaats.

Bij de trimloop van vijf kilometer waren het Ben Stellingwerf (Onderdendam) en Wilma de Vries uit Groningen die als eerste terugkwamen op het ijsbaanterrein. Zij gingen met de door sponsor Snelle Jelle beschikbaar gestelde Vijf-Pack naar huis. Als gelukkige winnares van de waardebon van 120 euro van sponsor Run2Day werd Christa Verver (Groningen) uit de pot met deelnemers getrokken.

Middelstum TV maakte van de Hippolytusrun de volgende videoreportage:

Bron: Buurcontactloopcircuit (13 juni 2013) Foto's Janneke van der Laan (laatste foto Buurcontactloopcircuit)