Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middelstum sluit bekertoernooi af met remise in Borger

Voor Middelstum zit het bekertoernooi erop. Gistermiddag speelde de ploeg van Frank Konneman met 1-1 gelijk in en tegen Borger. Beide ploegen misten nogal wat spelers waardoor de beide oefenmeesters wat konden uitproberen in aanloop naar de competitie toe. Voorafgaande aan deze wedstrijd waren beide ploegen inmiddels uitgeschakeld voor de knock-out fase waardoor er weinig meer op het spel stond.

Middelstum trad op het sportpark van Borger aan met een groot aantal invallers. Trainer Konneman van de blauwhemden miste onder andere Koen Wiersma in de achterste linie en Frits Venema. Verder ontbraken Jeroen Boomsma, Marijn Bosman, Michel de Graaf en Ivan Milcovic bij de blauwhemden. Je moet kijken welke spelers er tot je beschikking staan, en niet kijken wie er niet zijn sprak de Middelstumer oefenmeester voorafgaande aan dit duel. Vandaag kunnen we vrijuit voetballen, en eens iets anders proberen met betrekking tot de opstelling. Zo speelde trainer Konneman vandaag met Egbert Paardenkoper in de spits die vergezeld werd door Erwin van der Laan vanaf de rechtervleugel en Gerard Bronsema vanaf links. Dat iets anders uitproberen pakte al vroeg in de wedstrijd goed uit voor de bezoekers uit Middelstum. De wedstrijd was amper 10 minuten oud toen Paul Venema uit een voorzet van Egbert Paardenkoper raak schoot en Middelstum aan de leiding bracht 0-1. Voor Venema betekende het inmiddels zijn vierde treffer in de voorbereiding op het seizoen. De eerste 20 minuten van deze ontmoeting verliepen in een laag tempo bij beide ploegen. Het warme "benauwde" weer zal hieraan ten grondslag hebben gelegen. Borger hing vooral achteruit, liet ons spelen, en hanteerde met name de lange bal. Echt uitgespeelde kansen op het doelpunt na waren er voor de rust nauwelijks. Met een 0-1 voorsprong voor de bezoekers brak de rust aan op sportpark De Drift in Borger.

Aan Middelstumer zijde waren heel wat pijntjes die opgelopen waren in voorgaande wedstrijden en tijdens de eerste helft van deze ontmoeting. Bijna de helft van de spelers had wel ergens last van, waardoor de 2e helft wat met de handrem op werd gespeeld door de blauwhemden uit Middelstum. Martijn Poort en Gerard Bronsema werden in de rust gewisseld. Beide hadden last van liesklachten. Doordat Middelstum de teugels wat lieten vieren kwam Borger beter in het spel. Via een aantal snelle aanvallen via de linkerkant werd gevaar gesticht. Na 60 minuten werd de eerste speldenprik uitgedeeld waarbij drie spelers van Borger de bal misten na een voorzet vanaf links. Na 70 minuten was het raak voor Borger. Wederom een voorzet vanaf links werd bij de 2e paal binnengetikt door een dekkingsfout bij Middelstum 1-1. Het weer werd er vervolgens niet beter op "behoorlijke hoosbuien met onweer". De scheidsrechter floot iets eerder af dan de 90 minuten gezien de omstandigheden en vertoonde spel had niemand hier echt problemen mee. Middelstum eindigde als derde in de poule achter winnaar Glimmen en Corenos dat keurig tweede werd. Borger eindigde als laatste in de poule.

Komende zaterdag (1 september) spelen de blauwhemden voor de competitie thuis tegen Marum. Het beloofd op voorhand een interessante ontmoeting te worden. Vorig seizoen speelde Middelstum op eerste competitie dag uit in Marum, men won toen met 0-2. De wedstrijd gaat om 14.30 uur van start op het sportcomplex aan de Coendersweg.
 

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

Klik hier voor een videoverslag van deze wedstrijd

Bron: Sportredactie Middelstum-info (26 augustus 2012) Jaap van der Laan