Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middelstum kan zich opmaken voor competitie

De hoofdmacht van de v.v.Middelstum kan zich na de remise van dinsdagavond in het bekerduel tegen Corenos gaan opmaken voor de competitie. Door het verlies tegen Glimmen, en het gelijke spel op eigen bodem tegen Corenos lijkt het bekeravontuur voorbij te zijn voor de mannen van Frank Konneman. Vorig jaar kwam men nog terecht in de knock-out fase, en trad men aan tegen hoofdklasser ONS Sneek.

De thuisploeg startte net als in de wedstrijd tegen Glimmen uit afgelopen zaterdag met enkele nieuwe spelers in de basis. Jan van der Laan (enkele seizoenen geconcentreerd op het zaalvoetbal) en Dennis van Gasteren (komt van Viboa). De beginfase van de wedstrijd begon de thuisploeg met sterk en prima verzorgd voetbal. De bal werd lang in de ploeg gehouden, maar tot kansen kwam het nog niet voor de thuisploeg. De equipe van Konneman zette snel druk waardoor het spel compact gehouden werd en Corenos er niet aan te pas kwam. Corenos hanteerde met name de lange bal. Via de zijkanten werden na 20 min enkele kansen gecreëerd: Een voorzet van Jan van der Laan werd door Martijn Poort binnen gekopt, maar zijn kopbal miste kracht. Marijn Bosman kwam enkele minuten daarna met een hard schot uit de 2e lijn maar deze zeilde net over de kruising. Na een half uur spelen lanceerde Jeroen Boomsma zichzelf op de rechterflank, gaf voor maar Paul Venema kon zijn hoofd er niet goed tegenaan zetten. Corenos kreeg aan het einde van het eerste bedrijf iets meer de overhand en kwam meer in het spel doordat de linies bij Middelstum wat te ver uit elkaar kwamen te liggen. Tot uitgespeelde kansen leidde dit echter niet voor de gasten uit Roodeschool. Met een brilstand op het bord zochten beide ploegen de kleedkamer op voor de rust.

De 2e helft was voor Corenos; men tapte duidelijk uit een ander vaatje. Er werd meer druk gezet op de verdediging van de thuisploeg waardoor men er niet goed meer uitkwam. Middels enkele aanvallen via de rechterkant werd er gevaar gesticht voor het doel van Alwin Zwerver. Twee strakke voorzetten vonden een speler van Corenos voor het doel, waarbij echter beide keren de paal werd geraakt, waarna bij 1 aanval ook in de rebound de bal niet binnen werd geschoten. De scheidsrechter begon tevens voornamelijk op appel te fluiten en leidde wat warrig. Het spel werd hierdoor wat grimmig. Middelstum kwam nog gevaarlijk voor het doel via 2 vrije trappen van Koen Wiersma en Erwin van der Laan, beide schoten mistten echter precisie. Middelstum probeerde het laatste kwartier nog wat druk te zetten, waardoor er meer ruimte ontstond in de verdediging van de thuisploeg. Hier werd door Corenos bijna van geprofiteerd middels een prima uitgevoerde counter. De bal ging na een lange rush van één van de aanvallers langs de zijkant echter voorlangs. Gezien beide wedstrijdhelften waarin voor de pauze de thuisploeg de sterkere was en na de pauze de gasten uit Roodeschool was de uitslag (0-0) een juiste afspiegeling van deze ontmoeting.

Aanstaande zaterdag (25 augustus) spelen de blauwhemden voor hun laatste bekerduel in en tegen Borger, dat net als Middelstum uitkomt in de derde klasse.

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (23 augustus 2012) Jan Lüürssen