Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middelstum op de valreep onderuit tegen Glimmen

Bij het scheiden van de markt verloor v.v. Middelstum gistermiddag met 2-1 het bekerduel in en tegen Glimmen. In de blessuretijd kreeg de equipe van Frank Konneman de spreekwoordelijke deksel op de neus. Met rust leidde de blauwe trots uit Middelstum nog met 0-1 door een doelpunt van Paul Venema. Glimmen kwam ondanks een groot veldoverwicht na de pauze pas in de 72e minuut langszij via een treffer van Stefan Westra. Alles leek erop dat beide ploegen met dit gelijke spel genoegen zouden moeten nemen. Diep in blessuretijd scoorde Bram Wijmenga na een prachtige solo door de Middelstum defensie echter de 2-1 voor de gastheren.

Paul Venema heeft zojuist de 0-1 gescoord voor Middelstum.

Met een groot aantal nieuwe gezichten binnen de hoofdmacht van de v.v. Middelstum trad de blauwe equipe vanmiddag aan op sportpark De Groenenberg in Glimmen. Onder tropische omstandigheden "temperaturen van 30 graden" begonnen beide ploegen rustig aan de wedstrijd. Het eerste gevaarlijk moment in de wedstrijd speelde zich na 15 minuten af voor het doel van Alwin Zwerver. Koen Wiersma kon nog net voorkomen dat Tim Oosterhof, de gevaarlijke spits in de ploeg van Glimmen, op aangeven van de Jonge Rosa de bal binnen kon tikken door net op tijd het schot te blokken ten koste van een corner welke overigens niets opleverde. Middelstum bleef voor de rust prima op de been tegen de nieuwbakken tweedeklasser. Toch had de ploeg, als men wat nauwkeuriger was geweest in de opbouw voor meer gevaar kunnen zorgen in de defensie van Glimmen. De lange bal werd te vaak gehanteerd door de mannen van Konneman die zijn ploeg hier ook herhaaldelijk op wees. Het eerste gevaarlijke moment van Middelstum leverde gelijk een treffer op. Een fout tussen doelman Klaas Hommes en één van zijn verdedigers werd "te zwak aangespeeld" opgepikt door Erwin van der Laan die prima voorgaf op Paul Venema die simpel het leer tegen de touwen schoot in de 23e minuut 0-1. Het verdere verloop voor rust kende "op nog één geweldige mogelijkheid voor de bezoekers uit Middelstum na" weinig opwinding voor de toeschouwers. Middelstum had op slag van rust op 0-2 moeten komen, maar de voorzet van opnieuw Erwin van der Laan werd door Paul Venema vrij bij de tweede paal tegen de staander gekopt. Met een 0-1 op het bord brak de rust aan.

Groot overwicht

Na de theepauze was het de vraag op beide ploegen het conditioneel vol zouden kunnen houden de volle 90 minuten lang onder deze omstandigheden. Deze vraag werd al vrij snel duidelijk in het tweede bedrijf, Middelstum hield het tot aan de 60e minuut nog vol maar kwam er daarna niet meer aan te pas. Glimmen bracht in de tweede helft Ify Emma's in het veld. Een prima wissel van trainer Marsman van Glimmen. Emma's kwam veelvuldig mee op vanaf zijn backpositie en zorgde voor nogal wat gevaar vanaf rechts. Kansen waren er na de theepauze alleen nog maar voor de thuisploeg, Middelstum liep op zijn laatste adem en moest toe zien hoe de ene na andere kans door Glimmen werd gecreëerd. De thuisploeg kwam dan ook verdiend na 72 minuten langszij door een doelpunt van Stefan Westra die zij het met de hulp van een Middelstum verdediger Zwerver het nakijken gaf. Ook na de gelijkmaker bleef de thuisploeg aandringen en was het wachten op treffer nummer twee welke hoe zuur het ook was voor Middelstum jammer genoeg bij het scheiden van de markt in de 93e minuut na een prima solo van Bram Wijmenga achter Zwerver tegen de touwen werd gewerkt 2-1. Nog geen halve minuut na de treffer floot de prima leidende scheidsrechter Walters voor het einde van dit bekerduel.

Middelstum kan ondanks de kleine nederlaag met opgeheven hoofd terugkijken op het duel. Aanstaande dinsdag 21 augustus speelt men in de tweede wedstrijd van het bekertoernooi thuis tegen Corenos uit Roodeschool. De zaterdag daarop gaat men op bezoek bij derdeklasser Borger.

Glimmen - Middelstum 2-1 (0-1): 0-1 Paul Venema (23) ; 1-1 Westra (72) ; 2-1 Wijmenga (93)

Middelstum: Zwerver, Gast, Oosterhoff, Wiersma, Remminga, Boomsma, Poort, Frits Venema (81 Jan van der Laan), Paul Venema, Bosman (65 Paardekoper), Erwin van der Laan (65 Bolhuis)

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (19 augustus 2012) Jan Lüürssen