Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Assen 1 glorieus winnaar beslissingswedstrijd Noordelijke 1e divisie

Het 1e seniorenteam van ttv Assen heeft door een zege op GTTC 1 uit Groningen de promotie naar de 3e divisie gehaald. In een bomvolle sportzaal van Midstars in Middelstum bleek na 9 partijen dat Assen een onoverbrugbare voorsprong in games op GTTC had bereikt en daarmee was de eindoverwinning binnen. Enige tijd leek het daar niet naar uit te zien, want GTTC had op een gegeven moment met 4-2 de leiding genomen.

Kopman Hugo Beute van GTTC begon nerveus tegen Julius Harkink van Assen en Julius wist ook de eerste game te winnen. In de 2e game liet Julius de kans op een verrassende 2-0 voorsprong glippen na een 10-7 tussenstand. Hugo had daarna zijn zenuwen iets beter onder controle en wist de wedstrijd met 3-1 naar zich toe te trekken.

Youngster Jeroen Hendriks moest het daarna opnemen tegen Rients Visser van Assen, de Fries met de knetterharde forehand. Twee games lang spande het er om, maar in beide games trok Rients met 13-11 aan het langste eind. In de 3e game was Jeroen mentaal gebroken en won Rients eenvoudig ook deze game en dus de partij.

Wiljon Meints trad vervolgens in het strijdperk tegen Peter Zwama, die de meest fantastische ballen afwisselde met mislukte pogingen tot wereldballen. Gaandeweg de partij bleef Peter aan de goede kant van de score, Wiljon werd nerveuzer en gehaaster, zodat Peter met een 12-10 overwinning in de 4e game de partij in zijn voordeel besliste. Over het dubbel kunnen we kort zijn, ondanks de ene game die Assen wist te winnen – en erg belangrijke game uiteindelijk trouwens – waren Hugo en Jeroen veel te sterk voor Rients en Peter, zodat de 2-2 tussenstand op het bord verscheen.

In de 5e partij wist Jeroen zijn rust weer wat terug te krijgen, sloeg een aantal geweldige back- en forehands, produceerde Julius enkele “Harkinkjes”en trok Jeroen met 3-1 aan het langste eind. Toen vervolgens Hugo, na de eerste game met 11-9 te hebben verloren, toch nog redelijk eenvoudig van Peter won, raakten de gezichten van in grote getale meegereisde GTTC-supporters steeds vrolijker, Op dat moment stond de Friese geweldenaar, Rients op. Hij sloopte gewoon Wiljon met snoeiharde forehands, geplaatste “noppen”backhands en lastige services. Wiljon werd er bijkans moedeloos van en gooide uiteindelijk na 8-11 in de 4e game de handdoek in de ring.

In de volgende partij traden Jeroen en Peter in het strijdperk. Peter wist de kalmte te bewaren, de druk op de smalle schouders van Jeroen werd steeds groter en Peter groeide in de wedstrijd. Met een mooie 3-0 overwinning zorgde hij er voor dat de stand weer gelijk werd, maar ook dat Assen een mooie voorsprong had genomen in de games tussenstand, die bij een gelijk eindigen van doorslaggevende betekenis kon zijn.

Julius begon in zijn partij tegen Wiljon ontzettend nerveus, wist de 1e game na een aantal gamepoints niet winnend af te sluiten, maar herpakte zich. Met gebalde vuist won hij de 2e game overtuigend met 1-3 en won ook de 3e game met 11-7. Op dat moment was duidelijk dat hij bij een overwinning in de 4e game de eindoverwinning voor Assen zou hebben gepakt, maar de machine haperde toch. Wiljon pakte een 10-6 voorsprong, maar Julius rechtte nog één keer de schouders. Hij sloop punt na punt dichterbij, kwam op 11-10 op matchpoint en toen Wiljon miste, konden de Assenaren elkaar om de hals vliegen. De zege was binnen. De zelfs met een bus meegereisde Assen-supporters gingen helemaal uit hun dak.

Vooraf was GTTC de topfavoriet, maar de Assenaren hadden zich goed gerealiseerd dat ook Barcelona favoriet was tegen Chelsea maar dat Chelsea zich door tomeloze inzet en vastberadenheid naar de finale wist te spelen.

Compliment moet zeker ook uitgaan naar alle spelers, zowel van GTTC als van Assen, die ontzettend sportief met elkaar omgingen, een voorbeeld voor velen en de ontvangende vereniging Midstars, die de hele organisatie rond de wedstrijd erg goed voor elkaar had.

Bron & Foto's: TTV Midstars (15 mei 2012)