Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Anouk Werkman 5e op Nederlandse Kampioenschappen

Zaterdag 1 juni reisde Anouk Werkman van judovereniging Bushido e.o. af met haar teamgenoten van Judo Groningen naar Nijmegen. Om kwart over 8 moest er worden gewogen. 4 Gespannen koppies met maar één doel in het vooruitzicht. Het behalen van de titel.

Het NK werd gehouden in de ijshockeyhal Triavium in Nijmegen, na eerst de zaal te hebben geïnspecteerd vertrokken de meiden naar de kleedkamers voor het omkleden. Eerst maar eten, want eten doen de meiden na het wegen. Stel dat je net te zwaar was voor de klasse waar ze voor zijn opgegeven. Maar niets aan de hand. Om 9 uur vond de loting plaats en Anouk en haar team moesten tegen Top Judo Nijmegen. Een pittige tegenstander. Het begon goed, Fleur was snel klaar met haar tegenstander en Emma kwam goed terug na achterstand en wist haar partij goed af te maken en in winst om te zetten. Helaas werd de 3e wedstrijd door Bien verloren door een strafpunt. Beiden judoka’s stonden gelijk, maar Bien kreeg een strafpunt tegen en die kan dan beslissends zijn. Anouk moest in de 4e partij, maar verloor deze wedstrijd door een houdgreep. Doordat er geen 5e judoka in het team zat, werd deze wedstrijd automatisch verloren. 2-3

De meiden waren nog niet uitgeschakeld maar gingen door in de verliezersronde. In deze ronde gaan ze voor Brons en moesten ze judoën tegen Sportschool Muilwijk. Dit was ook weer een sterke tegenstander, waar al 4 NK gangers inzaten. Het ging er bij deze ronde zeer officieel aan toe. Onder begeleiding van een scheidsrechter werd het team naar de mat gebracht.

Fleur en Emma wonnen hun wedstrijden en Bien viel geblesseerd uit. Anouk verloor ook hier haar partij en door het missen van de 5e judoka verloren zij de wedstrijd met 3-2. Helaas geen brons, maar een verdiende 5e plek. Het team was zeker niet kansloos, hebben het publiek laten genieten, een mooi resultaat gehaald, weer een pot ervaring opgedaan en gaan gewoon weer door met het voor hun zo’n fijne sport. Op naar het volgende kampioenschap.

Bron & foto's: Judovereniging Bushido (3 juni 2013)